Limmen zegt ’t met bloemen

Sinds gisteren, zaterdag 6 mei tot en met woensdag 10 mei vormen de straten het Noord-Hollandse Limmen een soort van ‘buitenmuseum’ met tientallen bloemschilderijen.

Vormde twee weken geleden de Bollenstreek tussen Noordwijk en Haarlem het decor voor wellicht het grootste bloemenevenement van het voorjaar, het Bloemencorso van de Bollenstreek, , deze week is het de beurt aan Limmen, waar van 6 tot en met 10 mei voor de 65e keer de Limmensen Bloemendagen worden georganiseerd.

Bloemenroute van 10 kilometer
Al 65 jaar lang zorgen de circa 6000 inwoners van Limmen ervoor dat in het dorp talloze mozaïeken en werkstukken worden gemaakt van hyacinten. Al deze fleurige kunstwerken liggen verspreid door het dorp over een afstand van ongeveer 10 kilometer, soms langs de weg, op pleinen of gewoon in de tuinen van de bewoners.

Verlicht
Niet alleen voor buitenlandse toeristen, ook voor de bewoners van de omliggende plaatsen zoals Castricum, Heemskerk, Beverwijk en Heiloo vormen de Bloemendagen een goede reden om even een rondje te maken langs alle bloemenpracht. En daarbij hoeft men zich niet te beperken tot dag, want ’s avonds worden ook veel mozaïeken verlicht, wat zorgt voor een extra dimensie aan deze bloemenbeleving.

De Bloemendagen in Limmen duren nog tot en met woensdag 10 mei. Kortom: Nog alle tijd om even langs te gaan bij deze fleurige buurgemeente. Lukt dat niet, dan hebben we in ieder geval nog de foto’s. Klik op de hoofdfoto van dit artikel en je ziet de hele serie.

Kijk voor meer informatie over de Limmense Bloemendagen op: http://www.bloemendagenlimmen.nl/

Reacties