Schapen scheren bij het Koetshuijs verplaatst naar 14 juni!

Foto: NME

Afgelopen woensdagmiddag zouden de schapen bij het Koetshuijs in Heemskerk worden geschoren. Helaas kon dat niet doorgaan omdat de vacht van schapen door de regen te nat was om te scheren. Daarom is het schapen scheren verplaatst woensdagmiddag 14 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De schapen, Welsh Hill Speckled Face schapen, zijn verantwoordelijk  voor de begrazing van een aantal gebieden in Heemskerk en omgeving. Deze middag worden deze schapen van hun dikke vacht ontdaan. Ook kan men zien hoe de wol wordt gebruikt om te vilten en kunnen kinderen knutselen met schapenwol. Iedereen is welkom en deelname is gratis!
Bezoekerscentrum het Koetshuijs is gevestigd aan de Tolweg 9a in Heemskerk.

Vrijwilligers gezocht
Regelmatig organiseert NME Heemskerk op het Koetshuijs activiteiten over natuur en milieu. Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen? Of heb je expertise op een ander gebied van natuur, milieu of duurzaamheid en deel je jouw kennis graag met anderen? Meld je dan nu aan via [email protected].

NME Heemskerk
NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijk op www.nmeijmond.nl of neem contact op via [email protected].