Hoe fijn is het om te wonen in Beverwijk, Heemskerk en Velsen?

Foto: Google maps

Hoe fijn is het om in Beverwijk, Heemskerk of Velsen te wonen? Dat willen deze drie gemeenten graag weten. Een grote groep inwoners krijgt binnenkort een uitnodiging om daar een vragenlijst over in te vullen.

Op deze vragenlijst vragen als: hoe goed zorgt de gemeente voor uw woon- en leefomgeving? Hoe betrekt de gemeente u daarbij, en werkt u prettig met de gemeente samen? Kunt u de deur uit, aan activiteiten meedoen, anderen ontmoeten?

De deelnemers zijn willekeurig gekozen; het is een steekproef. Half juni krijgen ze een brief in de bus met uitleg over hoe alles in zijn werk gaat.

De gemeenten vinden het belangrijk dat alle inwoners van de gemeenten prettig in hun buurt kunnen leven. Ze wil graag weten van de inwoners hoe zij denken over het wonen en leven in Beverwijk, Heemskerk of Velsen. Zeker nu er van inwoners steeds meer verwacht wordt dat zij zelf het initiatief nemen om hun buurt prettig en leefbaar te houden.

Met behulp van de resultaten gaan de gemeenten, samen met iedereen die daarbij een rol wil spelen, aan de slag om het wonen en leven nog prettiger te maken. Het is dus belangrijk dat iedereen die een brief krijgt, meedoet aan de enquête en zijn of haar mening geeft.

Half juni start het onderzoek en kunnen alle mensen die een brief hebben ontvangen de enquête op internet of via een schriftelijke vragenlijst gaan invullen. De gemeenten worden bij dit onderzoek ondersteund door Onderzoeksbureau Companen uit Arnhem. Voor algemene informatie over het leefbaarheidsonderzoek kunnen inwoners contact opnemen met hun eigen gemeente.

Reacties