Helemaal gek van de Beatles!

jul 13 2017, 00:06 Algemeen
i5a1138
Ongeëvenaarde muziekhistorie hand-in-hand met jeugdsentiment voor iedere zichzelf respecterende babyboomer: Dat is het Beatles Museum in Alkmaar.
Maar liefst 1200 vierkante meter compleet gevuld met LP’s, gouden platen, tijdschriften en, merchandise van vingerhoedjes en gezelschapspellen tot kleding, woonartikelen, speelgoed en zelfs bier. Een collectie op basis van 40 jaar verzamelen door Azing Moltmaker, eigenaar van het museum. Dat we hier te maken hebben met de absoluut grootste Beatles-fan van Noord-Holland mag duidelijk zijn. Na het horen van “Let it be” en “Hey Jude” (dan praten we over eind jaren zestig) was Azing helemaal òm. Vanaf dat moment begon hij zijn eigen Beatles verzameling, hetgeen op 6 juni 1981 uitmondde in het allereerste Beatlemuseum ter wereld in een kamertje van slechts 10 vierkante meter in Krommenie. Toegangsprijs: één Nederlandse gulden!
i5a1047
i5a1099
Veertien jaar lang bleef het museum(pje) gevestigd in Krommenie totdat Azing in 1995 zijn collectie verhuisde naar Alkmaar waar hij in de 21 jaar die volgden met zijn museum een soort rondtocht door de ‘kaasstad’ maakte. Tussen 1995 en 2017 verhuisde hij maar liefst 7x en werd daarmee, naar eigen zeggen, het meest verhuisde museum van Nederland.
Voorlopig niet meer verhuizen
De laatste verhuizing dateert van 4 juni 2016, toen hij vanaf de Noorderkade verhuisde naar de huidige locatie in de Culturele Hoek op industrieterrein Overstad (Pettemerstraat 12A). En zoals het er nu naar uit ziet blijft dat voorlopig wel het vaste adres van het Beatles Museum, want met verhuizen heeft Azing het nu wel even helemaal gehad.
i5a1146
Hoe groot en uniek de collectie is van Azing Moltmaker mocht ook Nieuws.nl ervaren toen redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff (zelf drummer van coverband The After Beatles) vorige week een bezoek brachten aan het Beatles Museum en er een uitgebreide foto-impressie maakten. Ook voor hen was het, 50 jaar na Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band , een ‘trip down memory lane’, naar de tijd dat ze zelf wilde haren hadden. Wat dat betreft lijkt er in die 5 decennia weinig te zijn veranderd.
Klik op hoofdfoto voor complete fotoserie!
Klik voor de complete fotoserie op de hoofdfoto boven dit artikel. Dan kun je bladeren door een kleine 40 foto’s, die nog maar een klein deel weergeven van wat er allemaal te zien is van en over The Fab Four.
Locatie, openingstijden en prijs
Het Beatles Museum is gevestigd aan de Pettemerstraat 12A in Alkmaar en is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Op maandag is het museum gesloten. De toegangsprijs is € 4,50 per persoon. Museum Jaarkaart is niet geldig in dit museum. Klik voor de website met meer informatie op BEATLES MUSEUM