112

Overvallers geldtransport Heemskerk nog spoorloos

Foto: NH Nieuws

Ongeloof en geschokte reacties in Heemskerk. Op klaarlichte dag werd daar gisteren een geldtransport overvallen. Tegelijkertijd brandden drie auto’s volledig uit. Van de overvallers ontbreekt ieder spoor.

(bron: NH Nieuws)

Overval
Het is zaterdag, iets na 14.00 uur, als een geldtransport van G4S op de Beneluxlaan in Heemskerk rijdt. Een paar minuten later, op het parkeerterrein voor winkelcentrum Europaplein, gaat het mis. Onder het toeziend oog van tientallen winkelende Heemskerkers en omwonenden rijden twee mannen op een scooter het parkeerterrein op en overvallen het geldtransport.

De mannen dragen donkere kleding, hebben een grote zwarte tas bij zich en rijden op een bruine scooter van het merk Kymco. Volgens een getuige is het duo onherkenbaar: de twee hebben hun gezicht bedekt met een geel en zwart masker. De medewerkers van het geldtransport raakten niet gewond bij de overval.

Autobranden
Min of meer gelijktijdig met de overval vliegen drie auto’s in de buurt van het geldtransport in brand. Een getuige ziet hoe één van de overvallers een soort molotov-cocktail onder een auto gooit. Een seconde later vliegt de auto in de fik. Het vuur slaat al snel over op twee andere voertuigen.

(foto: NH Nieuws)

Een jonge Heemskerker ziet hoe zijn auto in lichterlaaie staat. “Ik heb niet gezien wat er is gebeurd. Toen ik beneden kwam, was er al witte rook. Toen ik er naartoe liep, was het al te laat. Als ik hem vijf minuten eerder had weggehaald, had ik ‘m nog.” Hoewel de brandweer snel aanwezig is, kan niet worden voorkomen dat de auto’s volledig uitbranden.

Officeel kan de politie nog niet zeggen of de autobranden en de overval iets met elkaar te maken hebben. Maar een verband tussen de twee gebeurtenissen is volgens een woordvoerder wel ‘zeer aannemelijk’.

(foto: Bart Bosch / 251tv)

Vluchtscooter
Na de overval vluchten de twee mannen op hun scooter in de richting van de Maasstraat, zonder buit. De politie start direct een groot onderzoek. Onder andere met een politiehelikopter wordt gezocht naar de overvallers. Ook via Burgernet wordt opgeroepen uit te kijken naar de mannen. Wie de mannen ziet, wordt gewaarschuwd direct 112 te bellen. Even later wordt de vermoedelijke vluchtscooter aangetroffen op de Citadel, in de naastgeleden wijk Broekpolder. Van de overvallers zelf ontbreekt ieder spoor.

Onderzoek
De politie heeft inmiddels met tientallen getuigen gesproken, maar is nog steeds op zoek naar meer informatie. Wie iets van de overval weet of de overvallers heeft zien rijden, wordt opgeroepen zich te melden via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Naast het getuigenonderzoek, is de recherche ook bezig om camerabeelden te onderzoeken. Mogelijk stonden er tijdens de overval bewakingscamera’s op het geldtransport gericht.

Cookieinstellingen