Slotact van Feestweek: 1500 eendjes in Stationsvijver

Het was even een tegenvaller toen een woordvoerder van de Gemeente gisterochtend doorgaf dat de autoshow in de Breestraat niet doorging. Maar gelukkig hadden we ‘de eendjes’ nog.

Niet leuk natuurlijk, dat niet doorbaan van de autoshow in de Breestraat. Toch kon het de pret van de laatste dag van de Beverwijkse Feestweek niet bederven. Allereerst kon jong en oud weer van ‘s -middags tot ’s avonds laat genieten op de kermis (die overigens ook vandaag nog open is). En dan was daar om 16.30 uur natuurlijk die allereerste Beverwijkse Badeendjesrace.Badeendjesrace
De brandweer was met man en macht ‘uitgerukt’ om de Stationsvijver voor te bereiden op de race van 1500 badeendjes.  De Badeendjesrace was een initiatief van Rotary Club Beverwijk en de winkeliers van Centrum Beverwijk, die door de verkoop van 1500 lootjes in totaal 3500 euro binnen haalde voor een nieuwe speelplaats voor de kinderafdeling/kinderbrandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Aftellen
Om klokslag half vijf werd er door het massaal toegestroomde publiek en onder aanvoering van (Radio Beverwijk) Raimond Bos afgeteld, waarna de 1500 eendjes door twee brandweerlieden werden losgelaten om vervolgens de heroïsche strijd met elkaar aan te gaan. Hierbij bleek wel de hulp van de brandweer onontbeerlijk. Zij zorgen voor de juiste stroming in het water richting finish.  Uiteindelijk bleek het eendje 1106 dat als eerste de kade aantikte en als overwinnaar uit het water werd geschept. Behalve de eer was er sowieso voor de eerste 40 eendjes een prijs, die beschikbaar was gesteld door de centrumwinkeliers.

Klik op de hoofdfoto boven dit artikel voor de (downloadbare) fotoimpressie van de Beverwijkse badeendjesrace. 

Reacties