Truckers nemen cliënten Harteheem mee als ‘bijrijders’ naar Egmond aan Zee

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zaterdag 9 september, wordt door Stichting Globe Truckers voor de 10e keer de Truckrun georganiseerd: een jaarlijks terugkerend evenement waaraan 128 vrachtwagens deelnemen, met als bijrijders mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Om het jaar zijn het cliënten van de Prinsenstichting uit Purmerend en van de Harteheem uit Heemskerk die mee mogen met de indrukwekkende truckers-stoet. Dit jaar zijn dus de cliënten van Harteheem weer aan de beurt.

De rit van aanstaande zaterdag begint rond 14.00 uur bij de Cirkel in Heemskerk. De stoet rijdt dan via Uitgeest, Akersloot en Heiloo naar Egmond aan Zee, en vervolgens via Bakkum en Castricum naar Beverwijk, waar de truckers tussen 16.00 uur en 16.30 uur worden verwacht. Vanuit Beverwijk wordt dan weer koers gezet naar Heemskerk. De truckers worden begeleid door een aantal cop-cars (met optische en geluidssignalen) en zo’n 80 motoren die ervoor zorgen dat alle wegen zijn afgesloten op het moment dat de stoet passeert.

‘cop-cars’ begeleiden de stoet truckers met optische en geluidssignalen

Sponsoren en vrijwilligers
Weliswaar is de Truckrun een evenement dat slechts één dag duurt, de organisatie heeft er ongeveer het hele jaar de handen vol aan. Voorzitter René Penning van Stichting Globe Truckers weet daar alles van. “Je hebt te maken met 128 trucks en even zoveel chauffeurs, tientallen bedrijven die de auto’s ervoor vrijgeven, allerlei vergunningen die geregeld moeten worden bij politie en de gemeentes waar de stoet doorheen trekt. En dan natuurlijk het financiële plaatje. Weliswaar bestaat de stichting volledig uit vrijwilligers, en dat geldt ook voor alle chauffeurs, toch brengt de organisatie van een dergelijk groot evenement de nodige kosten met zich mee”.   Vrienden en donateurs
Gelukkig heeft de organisatie enkele goede en vaste sponsoren, waarbij René benadrukt dat in feite alle transportbedrijven die hun trucks beschikbaar stellen moeten worden gezien als sponsoren. Toch wordt het ieder jaar moeilijker een het evenement kostendekkend te krijgen. Daarom probeert de stichting ook actief niet alleen extra sponsors te werven, maar ook ‘vrienden’ en donateurs. René Pennings hierover: “Wat we nu proberen om mensen zover te krijgen dat ze lid worden van ‘Vrienden van de GlobeTruckers’. Ze betalen dan een jaarlijkse bijdrage van €50,-. Voor dat bedrag ontvangt men dan een gratis warme trui met de opdruk ‘Vrienden van GlobeTruckers’. Ook is het mogelijk om je aan te melden als ‘donateur’’. Dat kan al voor een bedrag van € 15,- per jaar. Ook voor nieuwe donateurs hebben we een welkomstgeschenk in de vorm van een T-shirt met opdruk”.Voor dit jaar is het weer gelukt om het financiële plaatje sluitend te krijgen, maar om dit unieke evenement ook voor de toekomst veilig te stellen zijn nieuwe sponsoren en leden meer dan welkom. Dus twijfel vooral niet om te klikken op de volgende link: Aanmeldings-formulier-donateur

Dit is de route die zaterdag wordt gereden: