Waar is de haan van de Beverwijkse Wijkertoren?

Foto: NH Nieuws

Hij is zoek en (bijna) niemand weet waar-ie is. De haan bovenop de Wijkertoren, beeldbepalend in Beverwijk, is al ruim twee maanden niet meer waar die hoort te staan. Er was een pittige speurtocht voor nodig om hem terug te vinden.

(bron: NH Nieuws)

Voorbijgangers van de Wijkertoren konden weinig bijdragen aan de zoektocht. Bijna niemand had enig idee waar de haan gebleven was. “Misschien is-ie weggevlogen?”, oppert een van hen.
Uiteindelijk kwam iemand met het verlossende antwoord: “Ik heb begrepen dat de haan in onderhoud is in bij Nieuwenhuizen in Heemskerk”.

Echter, bij Nieuwenhuizen was de haan ook nergens te bekennen. Kantoormedewerkers konden gelukkig wel vertellen waar de haan dan wel was: “Hij is op dit moment bij smederij Felix in Haarlem”, wist een medewerker.

Reparatie
Bij smederij in Felix in Haarlem werd de haan dan ook aangetroffen. “We hebben hem helemaal schoon laten stralen en gaan nu bepaalde dingen repareren”, vertelt de smid aan NH Nieuws. “En dan komt er een nieuwe draaiconstructie in. Hij wordt weer echt mooi blinkend goud.”

Wanneer de haan weer terugkeert naar de top van de Wijkertoren? “Ik denk dat we hem nog anderhalve maand nodig hebben.”

Klik HIER voor het filmpje dat mediapartner NH Nieuws maakte gedurende de speurtocht naar de ‘Wijker Haan’. 

Reacties