Recordaantal nieuwe leerlingen op bedrijfsschool Tata Steel

Foto: Tata Steel

Deze maand zijn op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, maar liefst 86 nieuwe leerlingen gestart met hun opleidingen werktuigbouwkunde, procestechniek en elektrotechniek. Dat is een nieuw record.

Voor werktuigbouwkunde starten zelfs twee klassen tegelijk. De opleidingen bij Tata Steel zijn erg populair onder jongeren met een passie voor techniek. Het aantal aanmeldingen is vijf keer zo groot als het aantal beschikbare plekken.

Nieuwe technologieën
“Wij besteden veel aandacht aan nieuwe technologieën in onze opleidingen”, aldus Fabienne Hendricks, manager van de Academy. “Zo staan er al een tijdje 3D-printers in de praktijklokalen. En vanaf dit schooljaar introduceren we voor alle leerlingen lessen in robotica. Op die manier zorgen we ervoor dat de medewerkers van ons bedrijf klaar zijn voor de toekomst.”

Leren in de praktijk
Tata Steel zorgt dat er veel individuele aandacht is voor de leerlingen en houdt de klassen klein. De focus ligt op het opdoen van praktijkervaring. Leerlingen gaan in de praktijklokalen van de Academy aan de slag met alle technische installaties die (op een grotere schaal) in het staalbedrijf aanwezig zijn. Gedurende de MBO-3 en MBO-4 opleidingen brengen de leerlingen 20% van hun tijd in de klas door. De overige 80% wordt hun technisch inzicht gestimuleerd en vergroot in de praktijklokalen of in de fabrieken van het staalbedrijf. De theorielessen worden verzorgd door docenten van het Nova College.

De opleidingen van de bedrijfsschool van Tata Steel zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader, GL of TL) of met een overgangsbewijs Havo 3 – Havo 4 (met voldoendes voor natuurkunde en wiskunde).

In oktober 2017 en in januari en februari 2018 starten de volgende nieuwe klassen van de opleiding Procestechniek op de Academy.

Open Dag
Op woensdag 8 november a.s. is er een Open Dag op de bedrijfsschool van Tata Steel, waar belangstellenden in gesprek kunnen gaan met leerlingen en docenten.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Reacties

Cookieinstellingen