Column van de Dag: Cat Stevens met nieuw album na 39 jaar weer helemaal terug als ‘Cat Stevens’

Foto: Wikipedia

Een nieuwe muziekcolumn van Marius van Buuringen: Iedere twee weken verhalen over zowel oude als nieuwe producties, oudere artiesten met opvallende nieuwe releases, en even zo vaak boeiende achtergrondverhalen. Kortom: Verhalen uit de wereld van Marmusic.

Vandaag besteedt Marius aandacht aan Cat Stevens, de Britse singer-songwriter,  die na 39 jaar eindelijk weer helemaal terug is met zowel zijn muziek als met zijn oorspronkelijke artiestennaam.

‘Ik wil niet dat mensen zeggen: Dit is Islams nieuwe plaat’
Cat Stevens… voor wie de tienerjaren liggen in de zeventigers van de vorige eeuw roept de naam onmiddellijk herinneringen op aan iconische nummers als ‘Morning has Broken’, ‘Wide World’ en ‘Lady D’Arbanville’. Na 1978 werd het echter stil rond de Britse singer-songwriter. In dat jaar bekeerde hij zich tot de Islam en vond dat hij de wereld van het klatergoud niet kon verenigen met zijn religie.

De stilte duurde tot 2006. Toen begon hij weer met het maken van nieuwe muziek, echter niet onder de naam Cat Stevens maar onder zijn geloofsnaam Yusuf Islam. Dit duurde tot twee weken geleden. Toen kwam zijn nieuwe album uit: ‘The Laughing Apple’, en daarmee is Cat Stevens niet alleen met zijn muziek maar ook met zijn oorspronkelijke artiestennaam weer helemaal terug.

Waarom weer onder zijn nimmer vergeten artiestennaam? Het antwoord van de als Steven Demetre Georgiou geboren zanger: ‘Ik wil niet dat mensen zeggen: Dit is Islams nieuwe plaat’

Twee weken geleden schreef Stefan Raatgever in het AD een mooie reportage over Cat Stevens onder deze titel. Dit mooie verhaal wil ik jullie niet onthouden:
Klik op ‘Ik wil niet dat mensen zeggen: Dit is Islams nieuwe plaat’ voor zijn complete verhaal.

Hieronder een paar mooie tracks van het album ‘The Laughing Apple’. Een echter aanrader dus!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen