Burgemeester bakt ‘burgers’ voor goed doel

Afgelopen vrijdag, 6 oktober, heeft de Beverwijkse burgemeester Martijn Smit, samen met de Moeders uit Broekpolder en leden van Rotary Club Beverwijk een uur lang het werk van de crew van McDonald’s Beverwijk overgenomen.

De volledige omzet van dat uur komt ten goede aan de Stichting Vrienden van het RKZ, die het geld inzet voor de realisatie van een nieuwe buitenspeelplaats voor de Kinderafdeling van het RKZ en het Kinderbrandwondencentrum.

Goed doel Founders Day
Deze bijzondere actie vond plaats in het kader van de Founders Day, een dag waarop McDonald’s de oprichter van het bedrijf, Ray Kroc, herdenkt door middel van een actie voor een goed doel. McDonald’s Beverwijk zoekt ieder jaar een lokaal goed doel uit. Medewerkers van dat goede doel krijgen dan de mogelijkheid om een uur lang het restaurant te draaien. De volledige omzet van dat uur wordt dan aan dat goede doel gedoneerd. Daarnaast doneert McDonald’s Beverwijk dan ook nog € 0,15 voor iedere in de maand oktober verkochte McFlurry. Mooie uuromzet
Dat het draaien van een McDonald’s restaurant meer inhoudt dan het bakken van een hamburger en Franse frietjes mochten de gelegenheidsmedewerkers vanaf 12.00 uur aan de lijve ondervinden. Overigens stonden ze er niet alleen voor, want de ervaren en gemotiveerde crewleden van McDonald’s zorgden voor optimale begeleiding en, daar waar nodig, bijsturing.

Dat er sprake was van ‘snelle leerlingen’ bleek om 13.00 uur toen, na afloop van het uurtje ‘burgers bakken’ de omzet bekendgemaakt werd door franchisenemer Peter Blomberg: maar liefst € 1532,- Door de eerder genoemde verkoop van McFlurry’s zal dit bedrag nog zeker uitgroeien tot boven de tweeduizend euro. Opbrengst verdeeld, maar toch voor één doel
De opbrengst wordt dit jaar aanvankelijk verdeeld over twee partijen. De helft gaat rechtstreeks naar de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis. De andere helft wordt door Moeders uit Broekpolder gebruikt voor de realisatie van een groot evenement in het voorjaar van 2018, waarvan de opbrengsten vervolgens ook weer bestemd zijn  voor de eerder genoemde stichting.

Buitenspeelplaats wensproject Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis
Het uiteindelijke doel van de hele actie is dus de realisatie van een nieuwe buitenspeeltuin voor de kinderafdeling van het RKZ, resp. het Kinderbrandwondencentrum.

Het Kinderbrandwondencentrum is een onderdeel van de kinderafdeling van RKZ, waar een speciaal deel van de afdeling is gereserveerd voor kinderen met brandwonden. De kinderen, die opgenomen zijn in het Kinderbrandwondencentrum, maken gebruik van dezelfde faciliteiten (zoals de kinderspeelkamer en de buitenspeelplaats) als de kinderen op de kinderafdeling.

Jolande Koetzier (Stichting Vrienden van het RKZ) volgt de instructies op het scherm

Het doel is om van de huidige buitenspeelplaats, die sterk verouderd is, een  veilige, kindvriendelijke, gezellige en uitnodigende buitenspeelplek voor zieke kinderen te maken, waar ze samen met andere patiëntjes, maar natuurlijk ook met hun broertjes of zusjes als deze op bezoek komen, plezier kunnen maken en kunnen spelen, en waar de mogelijkheid Is voor de ouders om gezellig bij hun spelende kinderen te zitten.

Een buitenspeelplaats is heel belangrijk voor zieke kinderen en zeker voor de kinderen van het Kinderbrandwondencentrum, omdat zij vaak voor langere tijd in het ziekenhuis zijn opgenomen. Het opknappen van de buitenspeelplaats is dan ook een wensproject van de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Rotary Club Beverwijk
Dat er met deze Founders Day actie nog niet voldoende geld is om de nieuwe buitenspeelplaats te kunnen betalen mag duidelijk zijn. Daarom zet Rotary Club Beverwijk zich in om met nog meer acties geld in te zamelen. Eerder organiseerden ze al op de slotdag van de Beverwijkse Feestweekde Badeendjesrace in de Stationsvijver. Daarmee werd al zo’n € 3500,- ingezameld. En op zaterdag 16 december organiseren zij, samen met drie andere Rotary Clubs in de regio Kennemerland, de Santa Run in IJmuiden, waarvan de opbrengst ook voor dit goede doel is bestemd.

Superheroes
Gedurende het uurtje ‘burgers bakken voor het goede doel’ zorgde Ronald McDonald met onnavolgbare goocheltrucs voor de nodige vertier en verwondering bij de etende gasten. En ook de jeugd werd niet vergeten. Voor een bijzonder fotomomentje hadden de Moeders uit Broekpolder een indrukwekkend team van superheroes opgetrommeld, waar ze in Hollywood nog een voorbeeld aan konden nemen.   Klik op de hoofdfoto voor de complete fotoserie
Van de Founders Day maakte Beverwijk.Nieuws.nl een uitgebreide fotoserie. Klik op de hoofdfoto boven aan dit artikel en je kunt de complete serie bekijken en ook downloaden.

Reacties

Cookieinstellingen