Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk

Foto: NME

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober 2017.

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van het milieu. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen én een fotowedstrijd!

Beverwijk
Liefhebbers van een ‘Nacht van de Nacht’-wandeling worden deze avond verwelkomd in de educatieruimte van kinderboerderij de Baak (Westerhoutweg 18, Beverwijk). Hier wordt een korte film vertoont over lichthinder en de gevolgen daarvan. Daarna gaat men onder leiding van een gids op excursie door park Westerhout. Tijdens de excursie wordt van alles verteld over licht, lichthinder en de natuur in de nacht.

De excursie duurt ongeveer 60 minuten, de starttijden zijn 19.00, 19.30, 20.00 en 20.30 uur. Voor deze excursie kan men zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van naam, aantal deelnemers, voorkeur tijdstip en locatie. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar en ouder. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Heemskerk
In Heemskerk gaan wandelingen van start vanaf parkeerplaats Berkenbos/ Geversduin. Van daaruit wandelt men onder leiding van een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. Deze avond zijn er 2 boswachters die ieder een excursie leiden naar de mooiste stekjes in dit gebied. Tijdens de wandeling zullen ze van alles vertellen over het gebied, de nacht en lichthinder.

De excursies starten om 20.00 uur en duren ongeveer 60 minuten. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via [email protected] onder vermelding van naam, aantal deelnemers en locatie.

Ook hier geldt: De excursies zijn geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar. Let op:  er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor deze excursies is een duinkaart is verplicht. Deze kan worden gekocht bij de PWN-automaat op de parkeerplaats.

Fotowedstrijd Nacht van de Nacht
Natuur- en Milieueducatie Beverwijk & Heemskerk organiseert dit jaar een fotowedstrijd in het kader van de Nacht van de Nacht. Maak een foto van de pracht van de Nacht en stuur deze uiterlijk 31 oktober naar [email protected] en maak kans op een fotoworkshop van natuurfotograaf Ronald van Wijk!

Meer informatie
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, doet u ook mee? Voor meer informatie neemt u contact op met Omgevingsdienst IJmond via 0251-263863 of [email protected].

Reacties