Zie ginds komt de stoomboot… maar wel pas als de maan schijnt door de bomen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Voor de eerste keer in vindt op zaterdag 18 november in Beverwijk de Sinterklaasintocht plaats in het licht van de avondschemering.

Het belooft een zware dag te worden voor de Goedheiligman. Eerst de overtocht vanuit Spanje naar Dokkum, van waaruit iedereen op de televisie de intocht van Sint en zijn Pieten kan volgen. En dan meteen doorstoomt naar Beverwijk, waar hij met zijn stoomboot rond 18.30 uur zal aanmeren.

In afwachting van zijn komst wordt er wel alvast vanaf 18.00 uur een klein feestje gevierd met muziek, dans, liedjes. Als de stoomboot is aangemeerd wordt Sinterklaas ontvangen door de nieuwe burgemeester van Beverwijk de heer Smit.Hierna maakt Sinterklaas al zijn tijd vrij voor een ontmoeting met de kinderen. Handjes schudden, selfies, high fives en een persoonlijk momentje, niks is onze Sinterklaas te gek om de kinderen een super begin van de Sinterklaasperiode te bezorgen. Rond 20.00 uur vertrekt de Sint weer de duisternis in samen met alle pieten.

Programma zaterdag 18 november

  • 18.00 uur.                  Feestelijke muzikale opening van de avond op de Handelskade
  • 18.30 uur.                  Aanmeren van de stoomboot in de haven.
  • 18.40 uur.                  Welkomstwoordje door Burgemeester Martijn Smit.
  • 18.45 -20.00 uur.       Sint en de pieten mengen zich tussen de kinderen voor handjes schudden, high fives, selfies en een persoonlijk moment met de kinderen.
  • 20.00 uur.                  vertrekt de Sint weer de duisternis in samen met alle pieten.

Parkeren
Men kan deze avond gratis parkeren op zowel het Meerplein als op het Beverplein.

Reacties

Cookieinstellingen