Beverwijkse automarkt krijgt concurrentie van Arnhem

Foto: Youtube

Moet de automarkt in Beverwijk vrezen voor haar toekomst als grootste auto-exporthoofdstad van Nederland? Wel als we de ambities van de GelreDome Automarkt in Arnhem moeten geloven

(bron: NH Nieuws)

Deze maand startte men in Arnhem met een automarkt die op dit moment goed is voor tussen de 100 en 200 auto’s per week. Op zich lijkt dat nog geen bedreiging voor de Beverwijkse automarkt, die iedere dinsdag goed is voor rond de 800 voertuigen. Toch is het heel goed mogelijk dat Arnhem op termijn de Beverwijkse markt naar de kroon gaat stoten.

1000 voertuigen
Directeur Bakker van de automarkt in Arnhem zei hierover voor Omroep Gelderland: ‘We starten vandaag met een paar honderd auto’s, maar we mogen uitgroeien tot 1000 voertuigen. We hebben al behoorlijk wat aanmeldingen van verkopers die een jaarcontract nemen op de markt. De locatie is goed: vlak bij de snelwegen A50 en A12. Dus dat is heel centraal in Nederland’.

Duitsland in de achtertuin
De locatie is precies datgene wat Arnhem voor heeft op Beverwijk. Met ‘Duitsland in de achtertuin’ denkt men in Arnhem goede troeven in handen te hebben om het predicaat van grootste automarkt over te nemen van Beverwijk. Immers: meer dan 95 procent van de kopers komt uit het buitenland, voornamelijk de Oostbloklanden.

Vertrouwen
Toch ziet Michel Corveleijne, manager van Automarkt Nederland, de toekomst in Beverwijk met veel vertrouwen tegemoet. “We worden eigenlijk jaarlijks wel geconfronteerd met initiatieven om een nieuwe automarkt te starten. Wij vinden dat in principe best positief. Het is ook reclame voor onze automarkt”, legt hij uit aan mediapartner NH Nieuws.

Hij vervolgt: “Helaas zien we ook dat veel initiatieven strandden, want het is niet makkelijk om vraag en aanbod in balans bij elkaar te brengen”, aldus Corveleijne. “We gaan de concurrentiestrijd graag aan.”

De automarkt in Beverwijk (eerder gevestigd in Utrecht) bestaat 85 jaar.

Kijk HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties