Geen problemen voor harddraverij in Beverwijkse Breestraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

De organisatie van de kortebaan in Beverwijk maakt zich geen zorgen over de draverij in 2018. Eerder deze week ontstond er twijfel over de doorgang van het evenement. Voorzitter Rob van Dooren van de Harddraverijstichting Prins Bernhard, brengt de gemoederen echter tot rust.

(bron: website Harddraverijstichting Prins Bernard)

“De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. We kunnen op 9 augustus gewoon genieten van een kortebaan op de Breestraat”, laat Van Dooren weten.

NH Nieuws
NH Nieuws maakte onlangs een reportage over de vernieuwde Breestraat. Hierin ontstond de suggestie dat kortebanen wellicht niet meer mogelijk zou zijn. “De rumoer is ontstaan door een gemeenteraadslid die naar eigen zeggen de regels erop had nageslagen en tot de conclusie was gekomen dat de baan niet breed genoeg zou zijn. Hij heeft hier vragen over gesteld in de raadsvergadering waarna NH Nieuws er aandacht aan heeft geschonken.”

In behandeling
Het bestuur van de Harddraverijstichting Prins Bernhard had de zaak echter al in behandeling. “Ik heb twee weken eerder samen met bestuurslid Henk Voormeer, Jaap Poelstra en Gerard Post Uiterweer de baan bekeken. We zijn toen tot de conclusie gekomen dat met een paar kleine aanpassingen de kortebaan gewoon door kan gaan”, aldus Rob van Dooren.
“Het gemeenteraadslid heeft geen navraag gedaan bij ons bestuur, wat op zich heel vreemd is. Er was naar aanleiding van onze schouw ook al een overleg gepland met de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente Beverwijk in januari, dus het wordt door ons bestuur voortvarend opgepakt”, besluit de voorzitter op de website van de harddraverijstichting.

Reacties