Grote prijs voor innovatief verduurzamingsplan maakindustrie

Foto: Wikipedia

Techport nodigt zowel gevestigde bedrijven en nieuwkomers uit om deel te nemen aan de zogenaamde Innovation Challenge.

Deelnemers aan deze challenge wordt gevraagd innovaties en oplossingen te ontwikkelen om de maakindustrie in de IJmond en Noord-Holland duurzamer te maken. Voor de winnaar van de Innovation Challenge wacht een geldprijs van € 25.000,- en deelname aan een intensief innovatieprogramma: Techport Accelerator 2018.

Van kleine zelfstandige tot grote multinational of studententeam, iedere onderneming of onderwijsinstelling kan een team samenstellen om aan de Techport Innovation Challenge deel te nemen. Zij gaan aan de slag met een creatief en baanbrekend idee voor het verduurzamen van de maakindustrie. Hoe? Dat bepalen ze helemaal zelf. Het idee moet in elk geval op 4 maart 2018 ingeleverd zijn. Aanmelden kan via www.techport.nl.

Een jury buigt zich over de inzendingen en selecteert de vijf beste teams. Een week later vinden twee selectiedagen plaats, waarop deze teams een intensieve training krijgen. Ze werken hierin aan het door hen bedachte idee. Aan het einde van deze selectiedagen worden de ideeën aan de jury gepresenteerd en wordt het beste team gekozen.

GO!-NH/Techport Accelerator
Het winnende team ondergaat de GO!-NH/Techport Accelerator, een programma van drie maanden dat is bedoeld om het idee verder te ontwikkelen. In slechts drie maanden tijd wordt dan het werk verzet dat een gemiddelde ondernemer in een jaar tijd verricht om tot het gewenste resultaat te komen. Op 14 juni 2018 is het Demo Day. Dan wordt het concept gepresenteerd aan mogelijke investeerders en afnemers.

Toegang tot groot zakelijk netwerk
Voor de deelnemende bedrijven lonkt niet alleen de financiële beloning. Via Techport krijgen deze ‘innovators’ ook toegang tot een groot zakelijk netwerk en komen andere vormen van financiering binnen handbereik.

De Techport Innovation Challenge Duurzame Maakindustrie wordt mede mogelijk gemaakt door IJmond Samenwerking, Provincie Noord-Holland, GreenBiz IJmond, OV IJmond, Innomics Enterprise Accelerator en Techport.

Reacties

Cookieinstellingen