Politie scant 900 voertuigen bij algemene verkeerscontrole in Heemskerk

Foto: Wikipedia

De politie heeft woensdagmiddag 17 januari in Heemskerk een verkeersveiligheidscontrole gehouden, waarbij gebruik is gemaakt van de ANPR (Automatic Number Plate Recognition)

De ANPR scant via een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Waar staan ANPR-camera’s?
ANPR wordt vooral gebruikt op snelwegen. De camera’s kunnen langs of boven de weg bevestigd zijn. Maar het is ook mogelijk om de ANPR mee te nemen in een politieauto die rondrijdt of op een onopvallende plek langs de weg staat, zoals ook in Heemskerk het geval was.

In drie uur tijd 900 voertuigen gescand
900 Voertuigen werden woensdagmiddag tussen 14:30 en 17:30 uur gescand door de ANPR en een aantal van deze voertuigen werd door de politie naar de controlelocatie gebracht. Onder hen waren vier wanbetalers: mensen die nog boetes hadden openstaan. Twee konden de openstaande boetes niet betalen en hun voertuig werd afgesleept.

Verkeersveiligheid
Verder werden door de politie bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen cq. appen tijdens het rijden, voor het niet dragen van de autogordel, het niet voeren van een kentekenplaat en voor technische gebreken zoals gladde banden.

In totaal heeft de politie 79 voertuigen op de controlelocatie gecontroleerd.

Reacties