SIG in de race als beste werkgever gehandicaptenzorg

Foto: SIG

De SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking in Zuid- en Midden-Kennemerland, is genomineerd voor de titel ‘Beste Werkgever 2017’ in de landelijke gehandicaptenzorg.

Drie sterren
De SIG is een van de twaalf zorgorganisaties in het land, die de maximale drie sterren scoorden in het onafhankelijk medewerkersonderzoek 2017 van Effectory.  Het aantal sterren geeft de waardering van medewerkers boven het landelijk branchegemiddelde aan. De SIG kreeg van haar medewerkers een gemiddeld rapportcijfer van 8,3 tegenover het landelijk gemiddelde van een 7,6. De SIG verbeterde hiermee ook haar score van het jaar ervoor, toen eveneens drie sterren werden behaald.

Vier thema’s
Aan het medewerkerstevredenheidonderzoek bij de SIG deden 269 medewerkers (78,7%) mee. De vier grote thema’s waarop naar hun oordeel werd gevraagd zijn standaard: bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid over het werken bij de organisatie en tevredenheid over het werkgeverschap.

Met de drie gescoorde sterren mag de SIG in elk geval het logo ‘Beste Werkgever’ voeren. Dat is een belangrijke ‘trekker’ in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt. Tijdens de verkiezingsuitslag van dinsdag 6 februari a.s. wordt bekend gemaakt wie zich de ‘allerbeste’ werkgever in de branche mag noemen.

Reacties