‘De nieuwe Breestraat’ door stadsfotografen en stadsdichters in het stadhuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

De komende drie weken, tot en met vrijdag 23 februari, kunnen bezoekers van het Stadhuis van Beverwijk nog genieten van de expositie ‘De nieuwe Breestraat’.

De expositie in de publiekshal van het Stadhuis, is samengesteld door Stichting Kunst & Cultuur samen met ISOO.nu en toont foto’s en gedichten over de nieuwe Breestraat. Het werk is gemaakt door de stadsfotografen en stadsdichters van Beverwijk.

Tijdens de opening van de vernieuwde Breestraat in het weekend van 16 en 17 december jl. waren de foto’s en gedichten al te zien in De Pastorie op de Breestraat. Sinds 8 januari zijn de foto’s en gedichten over de ‘nieuwe Breestraat’ dus te zien in het stadhuis.

De nieuwe Breestraat
De Breestraat is opnieuw ingericht. De winkelstraat straalt meer sfeer en gezelligheid uit. Dat trekt natuurlijk meer winkelend publiek. Hoe mooi het is geworden is door de stadsfotografen Bert Giebels, Heleen Vink, Jan Paul van der Meij en Marco Maljaars vastgelegd. Tot en met de laatste week voor de oplevering. Een aantal stadsdichters is gevraagd om speciaal voor de opening van de Breestraat een gedicht te schrijven. Ook alle kandidaat-stadsdichters 2018 hebben ieder op eigen wijze een ode aan de vernieuwde Breestraat gedicht. Een aantal hiervan zijn in het boekje ‘de Breestraat, een ander gezicht’ opgenomen. Boekje ‘de Breestraat, een ander gezicht’ cadeau (zolang de voorraad strekt)
Iedereen die de expositie bezoekt krijgt een mooi boekje (zolang de voorraad strekt vindt u de boekjes op de info-balie en de publieksbalie in de hal van het stadhuis). Deze bijzondere uitgave bevat het werk van verschillende stadsdichters, stadsfotografen, oude en nieuwe foto’s en quotes van Beverwijkers over hun Bree.

De stadsdichter is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk. De stadsfotograaf is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk en wordt uitgevoerd door ISOO.nu, centrum voor fotografie in de IJmond.

Kom langs
De expositie over de ‘nieuwe Breestraat’ kan tijdens openingsuren van het Stadhuis worden bekeken in de publiekshal, Stationsplein 48 te Beverwijk. Iedereen is van harte welkom. 

Reacties