Column van de Dag: Annemieke Hoogeboom-Veldt, kindertherapeut, stelt zich voor

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag de tweede column op Nieuws.nl van ondernemers binnen het Oude Administratiegebouw in Castricum die zich bezig houden met o.a. training en coaching, voedings- en gewichtsconsult en traditionele en complementaire geneeskunde.

Voorafgaand aan haar column stelt Annemieke Hoogeboom-Veldt zich voor. Zij is kindertherapeut en coach voor kids, ouders en onderwijs.

Annemieke Hoogeboom-Veldt, kindertherapeut en coach voor kids, ouders en onderwijs.

“In mijn praktijk Wonderwijs Coaching & Training bied ik hulp en begeleiding bij leer- en gedragsproblemen. Het is voor ouders en leerkrachten die een kind zien worstelen en misschien zelf ook worstelen hoe een probleem aan te pakken. Dus loopt je kind thuis of op school vast?  Ik leer kinderen gebruik maken van hun eigen kracht en kwaliteiten om zich optimaal te kunnen ontplooien, dit alles afgestemd op de hulpvraag en behoefte van het kind, de ouders en/of school.

De brede kennis en ervaring die ik heb op het gebied van onderwijs en opvoeding, zet ik nauwkeurig in om snel tot resultaat te komen. Ik onderscheid mij doordat ik werk aan het fundament bij kinderen, zowel fysiek als mentaal en op het gebied van leren. Pas wanneer het fundament (weer) in orde is, kunnen we verder bouwen. Dit zorgt voor blijvend resultaat. Als je het interessant vindt te lezen welke methodieken ik daarvoor allemaal in kan zetten dan nodig ik je van harte uit dit op mijn website te lezen. Deze week schrijf ik over een veel gehoord fenomeen en daarmee soms probleem bij kinderen en ouders: heftige boosheid.

Boosheid de baas?! (door: Annemieke Hoogeboom-Veldt)

In mijn praktijk kloppen veel ouders aan met vragen over hoe te gaan met emoties van hun kinderen. De emotie boosheid is daarin een veel terugkerend item. Dus misschien een geruststellende gedachte dat niet alleen in jullie gezin soms gestruggeld wordt met boosheid…

Merk jij ook dat je kind(eren) vaak boos zijn? En dat jij daarop misschien ook weer boos reageert? Wat maakt deze reacties toch zo heftig? Wat zou die boosheid eigenlijk betekenen? Heb je daar al eens over nagedacht?

Boosheid is een heel krachtige emotie waarmee het lichaam eigenlijk zegt: mijn grens is overschreden. Je bent even je eigen leiding kwijt en de emotie boosheid zorgt dat je die leiding weer terughaalt naar jezelf. Eigenlijk heel helder en krachtig dus; het lichaam komt voor zichzelf op. Wij kunnen het met onze gedachten alleen niet altijd volgen, omdat emoties razendsnel zijn en eerder opspelen dan wij er over na kunnen denken: het lichaam is sneller dan de geest.

Ik ben eens gaan zitten en heb alle woorden opgeschreven die voor mij verwant zijn aan boosheid. Ik ben nieuwsgierig welke woorden voor jou de lading van enige vorm van boosheid dekken. Hoeveel woorden kennen jij en je kinderen voor boosheid? Schrijf ze maar eens (samen) op. Wil je ze eens rangschikken van minst heftig naar meest heftig?

Waarom ik je vraag dit te doen? Wanneer kinderen leren nuances aan te brengen in wat ze voelen, zijn ze beter in staat onder woorden te brengen waar het om gaat. Waardoor jij als ouder weer beter in staat bent te volgen wat er bij je kind gebeurt. Ik ben namelijk van mening dat het belangrijk is dat wij opvoeders (ouders, leerkrachten) onderzoeken wat een kind met zijn emotie eigenlijk wil vertellen. Het kind laat door middel van een emotie iets weten over de beleving van zijn binnenwereld. Hoe fijn is het als jij die boodschap begrijpt? Dat zorgt er voor dat jij terug in je kracht komt en uit de strijd kan blijven. Resultaat: emotionele pijn verminderen en plezier vergroten!

Mompower Weekend
Wil jij dat ook? Wil je meer? Ik heb goed nieuws voor alle moeders onder jullie: in april organiseer ik een weekend alleen en speciaal voor moeders. Even uit je gezinssituatie, lekker tot je zelf komen en van daaruit nieuwe kennis opdoen om geïnspireerd en vanuit rust je gezinsleven weer op te pakken.Het managen van alle emoties in je gezin is een soort van topsport! Realiseer je je dat? Dat verklaart misschien waarom je soms verzuchtend vaststelt dat het hebben van kinderen en een relatie (als dat aan de orde is) toch wat complexer is dan het aanvankelijk leek.. En je bent niet alleen! En fijn: je hoeft het niet allemaal alleen te doen; ik ondersteun je er graag bij. Wil je kennis maken met het managen van emoties en ben je er wel aan toe er even tussenuit te gaan? Ik nodig je van harte uit om er bij te zijn in april! Gun jezelf je moment en zie het als een investering in jou en je gezin.

Kijk voor meer informatie op www.wonderwijs-coaching.nl of mail naar [email protected]

Reacties