Proef blauwe zone parkeren op Wijkerbaan

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Beverwijk gaat een proef doen met een blauwe zone op een deel van de parkeerterreinen aan de Wijkerbaan. De proef begint op 1 maart 2018 en duurt vier maanden.

Reden voor de proef is om het voor klanten mogelijk te maken dichtbij de winkels te parkeren. De proef wordt na de zomer 2018 geëvalueerd.

Locatie blauwe zone
Op het President Kennedyplein en het Frank Sinatraplein wordt een parkeerschijfzone ingesteld, ook wel blauwe zone genoemd. De blauwe zone is geldig op: maandag t/m zaterdag van 09.00-19.00 uur. Op die dagen en tijden mag iedereen hier maximaal 1 uur parkeren met gebruik van de parkeerschijf. De zone wordt aangegeven met een blauwe markering en met verkeersborden, waarop de venstertijden zijn aangegeven.

Doel van de proef
Het Wijkerbaangebied is een mix van wonen, winkelen en verblijven. Op bepaalde dagen en tijdstippen is de parkeerdruk hoog in het centrum van het gebied. Tegelijkertijd is het op andere locaties een stuk rustiger. De gemeente wil met de invoering van de blauwe zone onderzoeken of de parkeerplaatsen in het Wijkerbaangebied efficiënter gebruikt kunnen worden en klanten van de winkels dichterbij kunnen parkeren.

Parkeeronderzoek
Afgelopen najaar is onderzoek gedaan naar het parkeren op en rond de Wijkerbaan. Het onderzoek heeft aangetoond dat de parkeerdruk op het President Kennedyplein en het Frank Sinatraplein erg hoog is. Voor een groot deel zijn dit langparkeerders. Hierdoor blijven weinig parkeerplaatsen beschikbaar voor winkelend publiek. De gemeente vindt dit een ongewenste ontwikkeling. Wethouder Dorenbos: “Er moet ruimte blijven om te parkeren als je even boodschappen wilt doen of op visite wilt gaan bij familie of vrienden. Ook voor bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut is een parkeerplek dichtbij vaak heel belangrijk.”

Veel bewoners parkeren op straat, terwijl de parkeergarage Korona en het parkeerdek boven Albert Heijn zeer weinig gebruikt worden. Ook blijkt dat de parkeerterreinen aan de kant van de Plesmanweg en Laan der Nederlanden praktisch constant bezet zijn. Op andere parkeerterreinen, zoals op de Dellaertlaan en Büllerlaan, is voldoende parkeercapaciteit.

Reacties

Cookieinstellingen