Heel Heemskerk schaatst!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na een week waarin de uit Siberië overgewaaide vrieskou er al sinds dinsdag voor zorgde dat op allerlei plaatsen op kleine ijsbaantjes kon worden geschaatst gingen de afgelopen dagen ook een aantal echte grote ijsbanen open.

Twee van die ijsbanen in de IJmond: de ijsbaan aan de Castricummerweg in Uitgeest en de landijsbaan van IJsclub Kees Jongert in Heemskerk. Vooral de zaterdag bleek de dag waarop de hele IJmond, van jong tot oud, het ijs opzocht. iedereen wilde blijkbaar nog even een flink aantal rondjes te maken voordat de dooi zich zou aandienen. De dooi staat voor zondag op het programma. Hoe snel die komt? Of er ook nog op zondagochtend meters kunnen worden gemaakt op het ijs? Het is twijfelachtig. Het KNMI verwacht dat in de loop van zondag de temperaturen op gaan lopen tot een graad of 8, en dan is het snel gebeurd met de ijspret. Maar gelukkig hebben we dan de foto’s nog!

Klik op onderstaande foto’s voor grotere, downloadbare versies
NieuwsNL-redacteur Wim Meijer was vandaag op de landijsbaan van Kees Jongert en maakte bijgaande uitgebreide fotoreportage.