Rookworsten en tompoucen vanaf morgen weer terug in de Breestraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

Maar liefst 10 maanden heeft ’t geduurd om de Hema in de Breestraat in Beverwijk weer gereed te krijgen voor de heropening na de dubbele brand in het weekend van 13 en 14 mei 2017.

Morgen, woensdag 7 maart is het zover. Dan opent de Hema weer zijn deuren, alleen… helemaal zoals vroeger lijkt ’t toch niet meer te worden, want een paar zeer gewaardeerde afdelingen keren niet meer terug in de vernieuwde vestiging. Zo zal er geen broodafdeling meer zijn en ook verse vleeswaren niet meer in het assortiment opgenomen. En heel teleurstellend voor veel Beverwijkers: ook de lunchroom keert niet meer terug in Hema-filiaal Breestraat.

Lunchroom groot gemis voor Beverwijkers
Zodra de Hema begin februari bekend maakte dat in de vernieuwde vestiging geen lunchroom meer zou komen ontplofte ongeveer de lokale social media. Talloze reacties verschenen op Facebook  waaruit bleek dat de Hema, behalve de plek voor veel wekelijkse boodschappen, toch vooral ook een plek was om het winkelen te combineren met een kopje koffie, een broodje, een kop erwtensoep of een sausijzenboodje. Wat de gedachte erachter is om deze gewaardeerde afdelingen niet meer terug te laten komen kunnen we alleen maar naar raden. Zeker is wel dat andere ondernemers in de Breestraat er niet echt rouwig om zullen zijn. Voor brood en vleeswaren is er inmiddels in de vernieuwde Breestraat en Beverhof volop aanbod. En ook komen er steeds meer horecagelegenheden die het ‘gat in de markt’ dat Hema met haar beslissing achterlaat, maar al te graag opvullen.

Maar gelukkig hebben we de rookworsten nog!
Wat in ieder geval wèl blijft zijn de meest iconische producten van de Hema. En dan heb ik ’t over de rookworsten, de tompoucen en het gebak. Deze zijn vanaf morgen weer volop verkrijgbaar. En daarmee blijft de Hema, ook zonder vleeswaren, brood en lunchroom toch dubbel en dwars een bezoekje waard.

Reacties