VRIJ! Beverwijk in Nederlandse top-10 van Slechte Slogans

Foto: VRIJ! Beverwijk

Voor de tweede keer organiseer het landelijk platform Slechte Slogans de verkiezing van de slechtste politieke slogan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Uit alle inzendingen van de afgelopen weken heeft de jury de tien slechtste slogans geselecteerd, waaronder die van VRIJ! Beverwijk: “Zo VRIJ! als een aardbei!”

Het is de eerste keer dat een partij uit de IJmond in de lijst met de laatste tien kandidaten staat. De vorige keer waren het voornamelijk slogans uit Noord-Brabant en Limburg die de top van de lijst sierden. Zo ook de winnaar van vorig jaar, die uit het Limburgse Maasgouw kwam. Koen Hawinkels won toen de verkiezing met de slogan “Koen moet je doen!”

Bewustmaking
Het publiek kan vanaf vandaag stemmen op de partij die de titel verdient van ‘Slechtste Politieke Slogan van 2018’. De winnaar van de verkiezing zal 20 maart bekendgemaakt worden, een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Boek met slogans
De initiatiefnemers hebben inmiddels al meer dan 1500 slechte slogans ontvangen, die ze gebundeld hebben in het boek ‘Ik verf tot ik sterf’. In deze bundel bespreken ze de terugkerende patronen die ze zien bij slogans. “Met de verkiezingen willen we bedrijven en politici bewustmaken van het effect van hun slogan. Want, tenenkrommend of niet, slogans trekken de aandacht. En dat kunnen politici ongetwijfeld goed gebruiken in verkiezingstijd,” aldus Tefke van Dijk, één van de initiatiefnemers.

Stemmen op Zo VRIJ! Als een aardbei
Hoe erg het is om in de lijst van slechtste slogans te staan kun je je overigens afvragen. Een bekende kreet is: ‘Het geeft niet wàt ze over je schrijven, àls ze maar over je schrijven’. En dat is met deze slogan dus zeker het geval. Daarbij kun je je afvragen of hoe ‘slecht’ de slogan eigenlijk is. Je moet natuurlijk wel weten dat een Beverwijker een ‘aardbei’ is, anders gaat de clue aan je voorbij. En misschien verdenk ik daar de jury wel een beetje van.

Online stemmen
Maar toch: als je wilt dat VRIJ! Beverwijk de felbegeerde titel wint van ‘Slechtste politieke slogan’, ga dan naar https://www.sloganverkiezing.nl/ en breng je stem uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen