Dit weekend (en de dagen daarna) in het Kennemer Theater in Beverwijk

Foto: Arjan Benning

Het Kennemer Theater in Beverwijk kent de komende dagen weer een druk programma.

Het begint op vrijdagavond met een fikse dosis country en western van The American Country Legends,  zaterdagavond muziek met Jeroen Zijlstra en cabaret van Marco Lopes, op maandag de vriendinnenkomedie Opvliegers en dinsdag een avond met Sonja Barend.

The American Country Legends
Vrijdag 23 maart om 20.15 uur

The American Country Legends brengt een opzwepende ode aan grote country- en West Coast-artiesten als Linda Ronstadt, Willie Nelson, Dixie Chicks, Emmylou Harris, en Patsy Cline. Maar ook hedendaagse sterren als Shania Twain, Garth Brooks en Lady Antebellum komen aan bod. Samensteller en leading lady Lana Wolf kiest voor mooie klassiekers, heerlijke ballads en spetterende up-temponummers, uitgevoerd door Nederlandse topmuzikanten. Het thema is deze keer de ‘Grand Ole Opry’, het legendarische countrypodium in Nashville, van waaruit wekelijks het gelijknamige radio- en tv-programma uitgezonden wordt.

Leading ladies Lana Wolf, Pam MacBeth (Nashville), zanger/gitarist Wim van de Vliert en de andere artiesten, bezorgen het publiek gegarandeerd kippenvel met wereldhits uit de Country- en West Coast muziek, gespeeld door internationaal ‘Award Winning’ topmuzikanten!

Jeroen Zijlstra met ‘Waterman’
Zaterdag 24 maart om 20.15 uurMet het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van zijn band met de grootste muzen van Jeroen Zijlstra: de zee, de kerk, de kroeg en de liefde. Zijn vertrouwde muzikanten begeleiden hem op saxen, piano, toetsen, bas en contrabas, drums en percussie.

Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als improviserend musicus scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar en altijd in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs). Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

Cabaretier Marco Lopes met debuutprogramma ‘Moedt’
Zaterdag 24 maart om 20.30 uur

Marco Lopes is cabaretier, theatermaker en acteur. In 2016 stond Marco nog in de finale van het VARA Leids Cabaretfestival en nu debuteert hij met zijn avondvullende programma Moedt!

Moedt is de zoektocht van de man in deze tijd. Is kwetsbaarheid een kracht of juist een zwakte? Hoe stoer is het om echt te falen? En mag dat als man in deze tijd? Hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? Kan Marco zich nog met hen meten? Waar vindt hij de rust en de moed, om niet te moeten?

Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan voorlopig weer zijn mannetje staan.

Opvliegers 3: New York, New York
Maandag 26 maart om 20.15 uur

Een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek en… nieuwe gezichten! De dames uit de heerlijke en herkenbare vriendinnenkomedie Opvliegers vertrekken naar the city that never sleeps.

Schnabbelzangeres Lydia is vervelend in het nieuws gekomen doordat er een nogal gênant filmpje op het internet is verschenen. Kortom, Lydia moet weg uit Nederland. Haar gebruikelijke reisvriendinnen kunnen niet mee, dus besluit ze alleen te vertrekken; naar New York! In het vliegtuig ontmoet ze Moniek. Dezelfde leeftijd, dezelfde overgangskwalen en verblijft in precies hetzelfde hotel als Lydia. Eenmaal in het hotel ontmoeten de dames twee vriendinnen die er samen even uit zijn: middelbare leeftijdsblogger Joke en Shirley, een kersverse weduwe die na de dood van haar man met een enorme berg geld is achtergebleven.

De Opvliegers dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs en beleven natuurlijk weer een dolkomisch avontuur!

Mystery Guest – Sonja Barend
Literaire ontmoeting, dinsdag 27 maart om 20:00 uur

(foto: Sascha de Boer)

Niemand minder dan Sonja Barend is de Mystery Guest in de literaire ontmoetingen van dit seizoen. Herinnert u zich nog: “Voor straks, lekker slapen. En morgen gezond weer op!”

Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma’s. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen.

Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil. In 2017 verscheen het autobiografische relaas Je ziet mij nooit meer terug. In dit boek poogt zij te achterhalen wat voor man haar Joodse vader – weggevoerd in 1942, omgekomen in Auschwitz – is geweest en schetst zij hoe dit van invloed is geweest op haar leven.

Een moedig en mooi geschreven boek van de Koningin van de Talkshow.

Kaartverkoop:
Kaarten voor de voorstellingen kunnen worden gereserveerd via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties