Column van de Dag: Marga van Koeveringe, shiatsu therapeut, stelt zich voor

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag een nieuwe column op Nieuws.nl van ondernemers binnen het Oude Administratiegebouw in Castricum die zich bezig houden met o.a. training en coaching, voedings- en gewichtsconsult en traditionele en complementaire geneeskunde.

Voorafgaand aan haar column stelt  Marga van Koeveringe zich voor:
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in Oosterse geneeswijzen en via een omweg heb ik mijn verlangen vorm gegeven. Na een dansant leven, de Lerarenopleiding, Phoenix opleidingen TA/NLP en de iokai-Shiatsu therapie opleiding geef ik behandelingen die herstel en heling bieden. Het lichaam en de mentale, emotionele verbinding zijn altijd mijn leidraad geweest. Oprecht & rechtop weerspiegelt de mentale, emotionele en fysieke dynamiek van het leven. Ken je dat stijve gevoel dat je hebt na het sporten? Nou verhuizen was voor mij net zo. Ik voelde me na al dat klussen zo stijf als een plank. Uitgedroogde muren en plafonds verven, houtwerk opschuren en opnieuw een kleur geven. Mijn hoofd, nek, schouders en armen, kortom alles deed zeer.

Terwijl ik op zoek ging naar een manier om mijn pijn te verlichten, dacht ik opeens aan wat mijn dansdocent mij ooit vertelde: zij was afgestudeerd in shiatsu. Ik had geen idee wat het inhield, maar baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik. Bovendien vertrouwde ik haar.  Zonder echt een idee te hebben wat het was, maakte ik een afspraak.

Daar stond ik dan in Amsterdam, twee hoog, in een kleine opgeruimde woonkamer. De futon, een katoenen matras, werd voor mij uitgerold. Ik mocht gaan liggen.
Ja…. daar lig je dan; wat zou er nu gaan gebeuren?

Ik kon er geen touw aan vast knopen. Dit leek op niets van wat ik kende.

Er werd niet gemasseerd, ik had gewoon mijn kleding aan en toch was het ontspannend. Met een verstilde aanraking was zij aanwezig. Ik merkte dat ik alert werd, maar na verloop van tijd gaf ik het op. Ik liet het over me heen komen zonder echt in slaap te vallen. Daar kreeg ik ook niet echt de kans voor, want ik mocht me weer omdraaien en op mijn zij gaan liggen. Daarna op mijn andere zij en tenslotte weer in een andere positie. Ik kon er geen touw aan vast knopen. Dit leek op niets van wat ik kende.

Uiteindelijk kwam ik in een soort sluimerstand, heerlijk! Na afloop vertelde ik hoe verassend ik het vond wat zij had gedaan. Zij vertelde mij wat zij heeft behandeld om mijn spierpijn te verlichten. Dit deed ze door de bijhorende meridianen en organen te behandelen, die op hun beurt weer voor de afvoer van de afvalstoffen zorgden en de totale circulatie verbeterden.

Eerlijk is eerlijk, het was gewoon heerlijk!

De dagen erna waren echt bijzonder! Nog nooit was ik zo snel van mijn spierpijn af. Hoe is dit mogelijk. Natuurlijk denk je dan dit ga ik vaker doen. Je staat verstelt  hoe het leven je opslokt en deze ervaring raakte uiteindelijk in de vergetelheid. Toch vergeet je lichaam het niet; eerlijk is eerlijk, het was ook heerlijk.

Zeker 20 jaar later, koos ik ervoor om aan de shiatsu opleiding te beginnen. Niet vanwege deze ervaring, maar door een toeval. Bestaat toeval wel?  Ergens in het eerste jaar van de opleiding herinnerde ik mij deze ervaring weer. Dat was bijzonder!

En inderdaad….  Is het zover gekomen: Dit ga ik  vaker doen.
Shiatsu vitaliseert, ontspant, versterkt de conditie en het lichaamsbewustzijn.
Als shiatsutherapeut weet ik dat de samenhang tussen de klacht en de persoon het belangrijkste is om vooruit te komen.

Shiatsu,      je word er beter van!!

(Kijk voor meer informatie op: http://www.oprechtenrechtop.nl/)

 

Reacties