Dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk

Foto: Martin Oudshoorn

Het Kennemer Theater in Beverwijk kent de komende dagen weer een mooi, maar wel bijna uitverkocht programma met het Leids Cabaret Festival, de tragikomedie ‘Mooi weer vandaag’ en cabaretier Johan Goossens.

BNNVARA Leids Cabaret Festival Finalistentour 2018
Vrijdag 30 maart 2018 om 20:30 uur

Nieuwkomers zijn niet altijd even populair maar als ze in eenmaal in de finale het VARA Leids Cabaret Festival zijn geweest, kan dat zomaar veranderen! Het is nu eenmaal een gok en weet je nooit van tevoren, maar de juryrapporten liegen er vaak niet om…

De drie finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival zullen de finaleavond integraal over doen. Het belooft een feestje te worden met drie steengoede acts; Farbod Moghaddam (winnaar juryprijs), Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs) en het cabarettrio Jeroens Clan (Jip de Poorter, Bram Kroon en Matthias Tuns). Het publiek zal zonder meer verrast worden door deze nieuwste generatie cabaretiers.

De voorstelling is uitverkocht maar voor een enkeling is er mogelijk nog een kaartje beschikbaar via de wachtlijst. Belangstellenden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Mooi weer vandaag
Zaterdag 31 maart 2018 om 20:15 uur

(foto: Hummelinck Stuurman)

Bram van der Vlugt sprankelt in zijn favoriete tragikomedie

In de tragikomedie Mooi weer vandaag babbelen twee alledaagse mannen over alledaagse zaken, maar hun gesprek stokt voortdurend en ze vinden niet de juiste woorden. Als het duo de vrouwen Greta en Cathrien ontmoet, blijkt dat er meer achter deze ogenschijnlijk alledaagse situatie zit. Wat is hier toch aan de hand?

Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van deze toneelklassieker. Het is al jaren zijn wens om dit stuk op het toneel te brengen. Van der Vlugt: ”Wat dit toneelstuk voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het op een poëtische en dramatische manier heel gewone tekortkomingen van de menselijke omgang laat zien. Het is geestig en ontroerend. De lach om dingen die eigenlijk té erg zijn, is uiteindelijk een lach van herkenning.”

Om 19.15 uur is er een inleiding door Marco Koot, die zelf ook een rol vertolkt in het stuk. De inleiding is gratis voor iedereen met een kaartje voor de voorstelling.

VLAM van Johan Goossens
Zaterdag 31 maart 2018 om 20:30 uur.

Oud leraar Johan Goossens timmert goed aan de weg als cabaretier en zijn nieuwste voorstelling VLAM is dan ook uitverkocht. In deze voorstelling zoekt hij naar vuur. Passie. Seks! En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte.

Voor een enkeling is er mogelijk nog een kaartje beschikbaar via de wachtlijst. Belangstellenden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties