Beverwijkse wint goud bij WK-Pomponteam in Noorwegen

De 25-jarige Zhenya de Bot uit Beverwijk heeft samen met het Nederlandse Pomponteam een gouden medaille behaald op het wereldkampioenschap in Noorwegen.

(bron: NH Nieuws)

In de finale was het Nederlandse team te sterk voor Frankrijk en Amerika die respectievelijk tweede en derde werden.

Zhenya zegt tegen NH Nieuws erg blij te zijn met het resultaat. “Toen we hoorden dat de Amerikanen derde waren en daarna de Fransen tweede begonnen we allemaal te juichen”, vervolgens riep de jury om dat het Nederlandse team de eerste plek had behaald. “We waren superblij”, aldus Zhenya. “Ons thema was terrorisme en daarmee konden we het publiek emotioneren. Want er waren hier best veel mensen die te maken hebben gehad met terrorisme.”

Pomponteam is niet bij iedereen even bekend. De dansers maken bij de sport gebruikt van bolvormige dansattributen. Zhenya legt graag uit wat het precies is. “Het is dansen en effecten maken met pompons. We hebben een choreograaf ingehuurd en die heeft onze routine gemaakt.” Het team bestaat uit maar liefst 55 vrouwen van 11 tot 45 jaar.

Gelukt!
Vooral de VS was een geduchte tegenstander. “Die was vorige keer eerste. Nu wilden we Amerika echt verslaan en dat is gelukt”, zegt Zhenya die net aangekomen was in Nederland na een lang weekend in Noorwegen.

Reacties