Race of the Classics zorgt voor ‘Sail-gevoel’ in haven van Beverwijk op zaterdag 7 en zondag 8 april

Net als in de drie voorgaande edities vormt de haven van Beverwijk de laatste stop voor de tientallen klassieke zeilschepen die deelnemen aan de ‘Race of the Classics’.

De ‘Race of the Classics is een zeilrace voor studenten die op 2 april is gestart in Rotterdam, met als doel Ipswich (Groot Brittanië) om vervolgens door te varen naar de eindbestemming Amsterdam, na eerst te hebben overnacht in de haven van Beverwijk.In de loop van de middag en de avond van zaterdag 7 april worden de klassieke zeilschepen verwacht in de haven van Beverwijk. Zij blijven daar een nacht liggen. Op zondagochtend, vanaf ongeveer 10.00 uur, varen zij verder richting Amsterdam.

The Race of the Classics is een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste zeilrace voor non-professionals op klassieke zeilschepen. Ongeveer veertig schepen varen mee, variërend van 30 tot 60 meter waaronder loggers, kotters, barkentijnen, tweemasters, driemasters, klippers en schoeners. De schepen zijn traditioneel getuigd. Alles bij elkaar een mooi schouwspel om mee te maken.

Foto-impressie voorgaande ‘Race of the Classics’ in haven Beverwijk
Klik op de hoofdfoto boven aan dit artikel voor een foto-impressie van stop in de Haven van Beverwijk gedurende de editie van de Race of the Classics 2016.

Reacties