Recreatieschap Spaarnwoude gaat achterstallig onderhoud aanpakken

Foto: Recreatieschap Spaarnwoude

Na jarenlang op de portemonnee te hebben gepast, heeft het bestuur van Recreatieschap Spaarnwoude besloten om in 2018 een deel van de achterstand  in groot onderhoud en vervangingsinvesteringen weg te werken.

Daarmee wil het bestuur voorkomen dat het gebied niet nog meer achterstallig onderhoud oploopt en het gebruik en de veiligheid van het gebied gegarandeerd blijft.

Herstel wandel- en fietspaden en toegangswegen
Op fietspaden zullen verzakkingen worden hersteld en het asfalt gerepareerd. In de wandelpaden worden de gaten en het onregelmatige oppervlak hersteld, zodat gezinnen met kinderwagens en mindervaliden weer fatsoenlijk van de paden gebruik kunnen maken. Aan enkele toegangswegen naar het gebied, worden reparaties uitgevoerd, omdat deze in slechte staat zijn.

Banken en picknicksets
Naast dit noodzakelijk onderhoud aan wegen en paden gaat het recreatieschap ook aan de slag om banken en picknicksets te repareren en waar nodig te vervangen. Ditzelfde zal ook met een aantal speeltoestellen in het gebied gebeuren.

Waterkwaliteit
Ook verbetert het recreatieschap de waterkwaliteit. Door sommige dichtgegroeide sloten vrij te maken zal de doorstroming verbeteren. De zwemlocaties Peddelpoel en Veerplas hebben al enkele jaren een slechte zwemwaterkwaliteit, onderzoek moet uitwijzen welke oplossing voor handen ligt om dit te verbeteren.

Reacties