55+

Repair Café Beverwijk zaterdag 21 april in teken van Lente

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zaterdag 21 april staat het Repair Café  in paviljoen Westerhout in Beverwijk helemaal in het teken van de lente.

Nu, na een lange natte periode, opeens de temperaturen tot boven de twintig graden stijgen spat het groen de grond uit en lijkt alles gelijktijdig in bloei te komen. En niet alleen de bomen, planten en bollen komen tot bloei, ook de mensen zelf.

Tuinmeubelen en -gereedschap
Met de zon komen we massaal naar buiten en maken onze tuin weer helemaal zomerklaar. Alleen… op zo’n moment kom je erachter dat niet meer alles in goede en bruikbare staat is. Tuingereedschap blijkt kapot of moet worden geslepen, en plotseling blijkt dat ook de tuinstoelen niet meer de draagkracht blijken te bezitten van weleer.

Wat te doen? Zoals men bij het Repair Café altijd zegt: weggooien kan altijd nog, maar eerst eens kijken of er door reparatie een tweede leven kan worden gegeven aan al die tuinattributen. Bij het Repair Café staan deze zaterdag weer een heel team van vrijwilligers klaar die zich dit keer vooral richtten op alles op tuingebied. Tuinmeubilair en tuingereedschap, maar ook je werkoveral, want bij het Repair Café zijn niet alleen technische mensen aanwezig maar ook mensen die op het gebied van naaien en kledingherstel hun ‘mannetje’ staan.

Ook andere reparaties
Overigens is het zeker niet zo dat men deze zaterdag niet met andere kapotte dingen langs kan komen.  Ook met andere kapotte spullen, zoals elektrische apparaten, fietsen, computers, speelgoed, etc. is men van harte welkom. En heb je helemaal niets om te repareren, dan nog vindt men het gezellig als je langskomt voor een kopje koffie of thee. Het Repair Café in Beverwijk is derde zaterdagmiddag van de maand geopend van 12.30 uur tot 15.30 uur. De volgende keren is dat op 19 mei, 16 juni, 21 juli, etc.)

Adres: Paviljoen Westerhout, Westerhoutplein 3 in Beverwijk.

Kijk voor meer info op: www.repaircafé.org of facebook: Repair Café Beverwijk.

Reacties