Wijkers willen vrijmarkt terug op de Bree

Foto: NH Nieuws

Er was in het verleden veel negatief commentaar op de Breestraat, maar twee dingen stonden als een huis: de harddraverijen tijdens de jaarlijkse feestweek en de Vrijmarkt op Koningsdag.

(bron: NH Nieuws)

Over dat eerste maakt men zich weliswaar zorgen, maar volgens de gemeente komt dat wel goed. Met de Vrijmarkt is het een ander verhaal.

Omdat de Breestraat vorig jaar werd gerenoveerd, en ‘de Bree’ meer op een bouwput dan op een winkelstraat leek, besloot de Oranjevereniging in overleg met de gemeente de vrijmarkt naar het Stationsplein te verhuizen.  Maar nu de werkzaamheden zijn afgerond, keert de markt niet terug naar de voormalige breed gewaardeerde locatie.

Dat is een bittere pil voor veel Wijkers. “Het was in de Breestraat veel gemoedelijker”, zegt een inwoonster tegen mediapartner NH Nieuws. “Je zat er veel warmer en als het regende kon je even schuilen. Gewoon gezellig.”

‘de Bree’ gedurende Koningsdag 2018

Die gezelligheid keert niet terug, helpt Gé Hofman van de Oranjevereniging Beverwijk de pleitbezorgers uit hun droom. “De gemeente heeft een evenemententerrein aangewezen, dat is het Stationsplein. Daar gaan we het voortaan organiseren.”

Obstakels
Hofman legt uit dat de handhaving eenvoudiger is op het Stationsplein. Bovendien is het Stationsplein na afloop sneller schoon dan de Breestraat, waar de nieuw aangelegde plantsoenen en fietsnietjes zeker voor de gemeentereiniging obstakels vormen.

Maar Beverwijkers houden voet bij stuk. “De Breestraat is het centrum van Beverwijk en dat is altijd gezellig geweest. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer terug”, zegt een bewoonster. Uiteindelijk is het aan de gemeente om een definitief besluit te nemen.

Klik HIER voor het verslag van mediapartner NH Nieuws

Reacties