Zonovergoten Bloemendagen Limmen nog tot en met Hemelvaartsdag

Zondag 6 mei was de tweede dag van de Limmense Bloemendagen en eigenlijk wel het hoogtepunt van het kleurrijke evenement dat dit jaar voor de 66e keer wordt gehouden.

Vooral aangedreven door het prachtige zomerweer leek het erop dat heel Noord-Holland de fiets uit de schuur had getrokken en richting Limmen was gependeld. Duizenden fietsers trokken door de straten van het dorp, gewapend met camera, mobiele telefoon of tablet, om alle bloemrijke kunst te vereeuwigen. Daarbij was er deze dag meer te beleven in Limmen, want in het dorpspark was ongeveer iedereen neergestreken die in het bezit was van een al dan niet nostalgische tractor of sportieve oldtimer. Tussen al dit mobiele geweld ook volop kramen met kunst, ambachten, uit-de-hand-gelopen hobby’s en heel veel eten en drinken. Dit was Limmen op z’n best. En het is voorlopig nog niet afgelopen ook. Weliswaar is de markt voorbij, maar de bloemmozaïeken blijven nog tot en met Hemelvaartsdag liggen.

Voor wie gisteren heeft gemist bovenstaande filmimpressie, gemaakt door RTV IJmond.

Fotoserie
Hieronder een fotoserie van de tweede dag van de Limmense Bloemendagen. Klik op de foto voor een grotere downloadbare versie

Reacties