Profronde van Noord-Holland live op NH Sport

Foto: NH Nieuws

Om 12.01 vanmiddag vertrekt het peloton met bijna 200 renners vanaf de Vondelstraat in Alkmaar om daar, na 190 kilometer, rond de klok van 16.30 uur weer terug te keren.

Proloog
De 72e Ronde van Noord-Holland is vandaag live te zien bij mediapartner NH Sport. Om 14.30 uur zendt NH ‘De Proloog’ uit. Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam en voormalig profrenner Lieuwe Westtra zijn te gast bij presentator Maxim Horssels.

Om even na 15.00 uur laat NH een korte samenvatting zien van de eerste uren van de koers gevolgd door een rechtstreeks verslag van het laatste deel van de wedstrijd.

Internationaal peloton
In de Profronde van Noord-Holland starten, naast de bekende wielerteams uit eigen land, ook teams uit Albanië, Australië, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Tsjechië. Ook dit jaar gaat de wielerkaravaan weer tegen de klok in, met passages door Zaanstad, Wormerland, Purmerend, Beemster, Wognum, Medemblik, Wieringerwerf, Hollands Kroon, Breezand, Den Helder, Callantsoog, Schoorldam en via Bergen weer naar Alkmaar.
Hier zullen de renners nog één slotomloop van ongeveer 13 kilometer rijden.. De finish in de Vondelstraat wordt tussen 16.30 en 17.00 uur verwacht.

Holland Cup
De Ronde van Noord-Holland is dit jaar onderdeel van de Holland Cup. Dat is een nieuwe competitie waarin een internationaal klassement wordt opgemaakt over zes Nederlandse 1.2 koersen. De Ronde van Noord-Holland is de vierde wedstrijd. Cees Bol gaat op dit moment aan de leiding in dit klassement. Of de 22-jarige coureur van SEG Racing Academy in de leiderstrui mag starten, is afhankelijk hoe op zaterdag de Ronde van Overijssel verloopt.

Het startschot bij de Ronde van Noord-Holland klinkt vanmiddag  om 12.01 uur. Het wedstrijdcommentaar komt van Daan van den Berg en Jim van den Berg.

Reacties