Column van de Dag: Van boswachter naar bosw8er!

Foto: Leo Tilmans (via bosw8er)

Vanaf vandaag iedere twee weken een nieuwe column van ‘Bosw8er’ Evert-Jan Woudsma. Na 13 jaar boswachter in dienst van PWN is hij nu sinds kort zelfstandig bosw8er, met als doel om op alle mogelijke manieren, zoals met blogs, natuurexcursies en schoolprogramma’s mensen, jong en oud, dichter bij de natuur te brengen.

Van boswachter naar bosw8er! (door: Evert-Jan Woudsma)

Van harte welkom!
Fijn dat u meegaat op deze dauwtrapwandeling! Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Evert-Jan Woudsma, 48 jaar en vader van 2 kinderen. Sinds 1 mei ben ik begonnen als zelfstandig bosw8er met als doel: meer mensen betrekken bij de natuur. Dit ga ik doen door u te laten verbazen, verwonderen, lachen en ontdekken, zodat u op uw volgende wandeling nog meer kunt genieten.”

Dit was afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag. Ik heb de deelnemers meegenomen het bos in. Stilgestaan bij de vogelzang, een korte uitleg over het ontstaan van de duinen, even ontspannen zitten tegen een boom en nog veel meer. En af en toe, tijdens de loopjes, ben ik in gedachten al bezig om deze blog te schrijven. Vanaf vandaag zal ik met regelmaat een verhaaltje voor u opschrijven over wat mij zo fascineert in de natuur. Dat kan gaan over planten, over vogels en zelfs over de mensen die er komen.  Voordat ik zelfstandig werd, was ik boswachter in het Noordhollands Duinreservaat, met enorm veel plezier en ik heb ontzettend veel geleerd. Ik  heb daar dertien jaar gewerkt. Maar vanaf hier is het ‘bosw8er’ geworden. Ik wil door middel van natuurbeleving mensen dichterbij de natuur brengen, want natuur beleven wordt natuur beschermen.

En dan is er nog die ene speciale en o-zo-belangrijke groep; de kinderen! Voor hen heb ik ‘bosw8er Junior’ in het leven geroepen. Zij ontvangen na afloop van een belevingswandeling een echt bosw8ersdiploma!

Inloopmiddag bosw8er
Voor wie het leuk vindt; op 19 en 20 mei is er een inloopmiddag waar ik uitleg ga geven over wat bosw8er voor u kan betekenen. Bij Gasterij de Kruisberg, een prachtig locatie in de duinen van Heemskerk, zal ik op beide dagen ook korte belevingswandelingen organiseren. De zondagmiddag is speciaal voor de jeugd!Maar goed, even weer terug naar de blog. Vanaf hier kunt u 2-wekelijks een verhaaltje van mij tegemoet zien. Ik hoop in ieder geval dat u, net als ik, gaat genieten van de natuur en al haar bijzonderheden. En ja, bij ieder verhaaltje hoort ook een foto.

Meer foto’s en aankondigingen van belevingswandelingen zijn te vinden via de Facebookpagina van Evert-Jan.

Reacties

Cookieinstellingen