Open dag op 3 juni in Gedenkpark Westerveld in Driehuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis organiseert op zondag 3 juni van 11.00 uur tot 15.00 uur een open dag. Dit gebeurt in het kader van de Week van de Begraafplaats

Behalve een kijkje achter de schermen worden ook bijzondere wandelingen georganiseerd,  waaronder een ‘Johanna Westerdijk’ bomenwandeling.

Iedereen is van harte welkom.  “Westerveld heeft alles onder één dak, van rouwkamers tot een prachtig gedenkpark met heel veel  mogelijkheden”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Tijdens de open dag willen we dat  dan ook graag aan iedereen laten zien. Bezoekers worden rondgereden met ‘hop on hop off’  golfwagens, die stoppen bij de aula’s, het rouwcentrum, de crematieruimte en op verschillende  plekken in het gedenkpark. Zo kan iedereen Westerveld op een laagdrempelige manier ontdekken.” In het gedenkpark wordt onder meer de buitenaula gepresenteerd en krijgen bezoekers uitleg bij de  ‘inspiratielaan’ waar monumenten en tuinaanleg te bewonderen zijn. In het horecapaviljoen staat  een proeverij van cateringmogelijkheden klaar. Voor kinderen is er een speciale speurtocht.

Bijzondere bomenwandeling
Tijdens de open dag vindt ook een bijzondere bomenwandeling plaats, geïnspireerd op Johanna  Westerdijk – de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Onder begeleiding van  wetenschapshistorica en Westerdijk‐kenner Patricia Faasse lopen belangstellenden langs bijzondere  bomen in het gedenkpark en wordt onder meer het graf van Johanna Westerdijk bezocht.  Voorafgaand aan de wandeling geeft Patricia Faasse een lezing in de begraafaula. De lezing met  wandeling start om 11.00 en om 12.30 uur.  Week van de Begraafplaats
De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 26 mei t/m 3 juni georganiseerd op initiatief van  de LOB (Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen), Terebinth (Stichting voor funerair erfgoed) en  de BVOB (Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer). De Week wordt jaarlijks gepland  rond de laatste dagen van mei en de eerste dagen van juni.

Reacties