Bijzonder concert muzikale talenten in de Dorpskerk Wijk aan Zee

Foto: Centrum voor de Kunsten

Op zondag 3 juni geven leerlingen van de Plusklas Muziek van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk een concert in de Dorpskerk in Wijk aan Zee.

De  Plusklas bestaat uit leerlingen in de leeftijd tussen de 10 en 20 jaar die intensief trainen op hun instrument, als hobby of als voorbereiding op een toekomstige beroepsopleiding in de muziek. Bij het Centrum voor de Kunsten krijgen zij gericht les op hun instrument en volgen daarnaast ook vak-ondersteunende lessen zoals muziektheorie en podiumtraining. Om aan de plusklas deel te kunnen nemen hebben zij eerst een auditie gedaan.

Gedurende het concert spelen de leerlingen van de Plusklas werk van klassieke componisten zoals Chopin en Svendsen, maar ook modern werk van o.m. John Williams; daarnaast zal ook hedendaagse pop- en rockmuziek aan bod komen. Tevens kan men genieten van een optreden van “The Music Squad

Tijd en toegang
Het concert begint om 12:30 en duurt tot 15:00 uur. De kerk is open vanaf 12:15 uur.
De toegang is gratis. Er zal gelegenheid zijn tot een vrijwillige bijdrage voor de kerk door middel van een collecte. Koffie, thee en koek zijn verkrijgbaar in de pauze, de opbrengst daarvan is bestemd voor de restauratie van de kerk.

Reacties