Kinderen in Beverwijk weten ’t zeker: voor gezond eten moet je op de markt zijn!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een bijzonder tafereel gisteren op de Beverwijkse weekmarkt: een enorme rij stoelen en tafels, goed voor in totaal 159 kinderen van de Montessorischool en van basisschool de Wilgeroos, die daar met elkaar zorgden voor de langste kinderbrunch ooit gehouden op een weekmarkt!!

Gezonde brunch
Voorafgaand aan de brunch kregen de kinderen uit handen van de kersverse wethouder Serge Ferraro een weekmarkttas en een aantal vouchers waarmee ze op de markt boodschappen konden doen. Opdracht: zorg dat je met die vouchers een mooie en gezonde brunch samenstelt, om daarna met elkaar aan tafel te genieten van alle op de markt gescoorde versproducten.

Wethouder Serge Ferraro deelt de weekmarkttassen uit

Het bleek een opdracht die de schooljeugd met plezier uitvoerde. Gedurende een uur werd collectief de markt afgestroopt en werden de kleurrijke tassen gevuld met zelf samengestelde tosti’s, kibbeling, vers fruit, fruitshake, kaas en stroopwafels. Ook voor het ‘toetje’ was gezorgd, want na afloop van de lunch kon bij de kraam van Leek nog een ijsje worden gehaald.Vereniging Ambulante Markt
Het initiatief voor deze bijzondere lunch kwam van de Gemeente Beverwijk samen met de ondernemers van de Beverwijkse weekmarkt en van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en had als doel om zowel de kinderen als hun ouders bewust te maken van het feit dat je voor een gezonde maaltijd met puur versproducten op de markt moet zijn.Wethouder Serge Ferraro
Voor Serge Ferraro was de opening van deze bijzondere lunch een van zijn eerste ‘optredens’ als wethouder. Duidelijk was dat hij zich al meteen thuis voelde, zowel op de markt als in zijn rol. Als zoon van een van de eerste ondernemers op de Beverwijkse Bazaar voelde voor hem dit marktavontuur als een thuiswedstrijd. In hoeverre deze marktlunch met 159 kinderen ook werkelijk de langste ooit is, was gisteren nog niet helemaal duidelijk. Wethouder Ferraro meldde dat hierover nog contact zou zijn met de organisatie die verantwoordelijk is voor het Guinness Book of Records. Maar ook zonder vermelding was iedereen het er wel over eens dat dit een initiatief is dat zeker een vervolg verdient.

Uitgebreide fotoserie
Hieronder een uitgebreide fotoserie van de bijzondere jeugdbrunch op de Beverwijkse weekmarkt. Klik op de foto voor een grotere (downloadbare) versie. 

Cookieinstellingen