Record aantal deelnemers Letterenloop op zondag 3 juni

Foto: SportSupport

Op zondag 3 juni klinkt op IJsbaan Haarlem het startschot van de 11e editie van de HUGO BOSS Letterenloop, een hardloopwedstrijd over afstanden van 5 en 10 kilometer en (Kidsruns) 800 en 1500 meter.

De HUGO BOSS Letterenloop heeft als slogan ‘het sportieve alternatief van het boekenbal waar wèl iedereen is uitgenodigd’. Door de professionaliteit van de organisatie en de laagdrempeligheid is het echt een evenement voor iedereen. Van jong tot oud, van bloed fanatiek tot heel relaxed.

King en Queen of het Kopje
Het parcours door het bosrijke Bloemendaal en het adembenemende Openluchttheater Caprera is onveranderd. Sinds vorig jaar is er een unieke wedstrijd in een wedstrijd tijdens de HUGO BOSS Letterenloop, namelijk de beklimming van het iconische Kopje van Bloemendaal en de winnaars mogen zich een jaar lang de King en Queen of het Kopje noemen. Prijzenpakketten
In totaal is er een prijzenpakket ter waarde van meer dan 3.000 euro. HUGO BOSS heeft voor de winnende man op de 10km vouchers ter waarde van maar liefst 1.000 euro en het vrouwenpodium krijgt een Pip Studio pakket met onder meer design tassen, badjassen, servies, etc. ter waarde van 1.000 euro. Rexel, groothandel in elektrotechnische materialen verzorgt de prijzen voor de snelste lopers van de 5km zoals een professionele gereedschapset. Voor de kinderen zijn er vele boeken te winnen en natuurlijk de grootste Scholenbokaal van Kennemerland.

Special guest en entertainment
Marit Bouwmeester, goudenmedaillewinnaar en 3-voudig wereldkampioen zeilen, verzorgt het startschot en de prijsuitreiking van de 5 km.

Dit jaar is er nog meer focus op het middenterrein van de ijsbaan als centrum van de HUGO BOSS Letterenloop. Vinea Jeugdvakanties is aanwezig met een leuk programma voor de jongeren en ook de jarige Dikkie Dik is weer aanwezig voor een toffe selfie voor de allerkleinsten. Run4schools
De opbrengst van de HUGO BOSS Letterenloop gaat naar Stichting Run4Schools, die zich inzet voor ruim 5.000 kinderen op vier lagere scholen in Mitchell’s Plain, een township net buiten Kaapstad, Zuid-Afrika. Van de bevolking is 70% werkloos, waarbij criminaliteit en verslaving een groot probleem zijn. Om de kinderen een positiever toekomstbeeld te bieden, worden zij door middel van in- en naschoolse activiteiten uitgedaagd om hun talent op het gebied van sport, dans, muziek en creativiteit te ontwikkelen. De afgelopen 10 jaar is in totaal 90.000 euro is gedoneerd.

Inschrijven
Inschrijven kan nog steeds! Dit kan op zaterdag 2 juni van 9:30 uur tot 12:00 uur aan de Generaal Spoorlaan 2 in Haarlem of op zondag 3 juni vanaf 9:00 uur op het middenterrein van de IJsbaan Haarlem.

Kijk voor meer informatie op de website www.letterenloop.nl

Cookieinstellingen