Hippiemarkt in Velserbroek zet de klok vijftig jaar terug

Foto: Wim Meijer Fotografie

Even het gevoel hebben dat de ‘flowerpower’ weer regeert. Blote voeten, bloemen en kralen, kleurrijke designs en alles gericht op vrijheid, spontaniteit, creativiteit en plezier. Dit weekend zijn de sixties weer even terug op het strand van Velserbroek bij Villa Westend.

Net als gisteren kan iedereen van 12.00 uur tot 20.00 uur weer mee, terug naar de tijd dat ‘Liefde en Pacifisme’ door de jonge generatie met hoofdletters werd geschreven, gedurende de Back 2 Hippie Market.Back 2 Hippie staat voor twee dagen shoppen in Ibiza-sfeer, lekker eten, muziek luisteren, voetjes in het zand en genieten van zomerse drankjes, cocktails en lekkere hapjes. Verder is de hippiemarkt een walhalla voor liefhebbers van retro en vintage, handmade, fashion en fairtrade.En uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, zandkastelen bouwen, grote zeepbellen blazen of zwemmen in de Westbroekplas.

Let the Sunshine In
De kreet die gisteren, op de eerste dag van de Hippiemarkt, het meest werd gehoord was wellicht ‘Let the Sunshine In’. Tevergeefs, want die zon had er dus even een dagje geen zin in. Hoe jammer, want zon, Ibiza en hippie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar als we het KNMI mogen gaat de zon vandaag toch een hoofdrol spelen, zodat er in Velserbroek massaal kan worden genoten van wat je een mini-editie zou kunnen noemen van ‘The Summer of Love’. Tijd en locatie
Back 2 Hippie Market begint vandaag om 12.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Je vindt het strand van Velserbroek bij Villa Westend, Westlaan 41, 1991 AL Velserbroek.

Cookieinstellingen