Kindermiddag in Museum Kennemerland over tuinders en staalarbeiders

Foto: Wim Meijer Fotografie

Voor alle nieuwsgierige jonge onderzoekers organiseert Museum Kennemerland op zondagmiddag 17 juni weer een kindermiddag met als thema ‘Tuinders en staalarbeiders’.

Tuinen, aardbeien, vuur, ijzer en staal, professor Kinheim neemt je mee in de tijd van de tuinders Zij verbouwden in onze omgeving bloemen, groenten en aardbeien. En hij vertelt hoe ze fabrieksarbeiders werden die met vuur het ijzer en staal maakten. Zijn verhaal laat zien hoe het er bij ons honderd jaar geleden uitzag en wat er allemaal veranderd is.

In het museum his op dit moment de bijzondere tentoonstelling: ‘Buiten de poort, 100 jaar staal in de IJmond’ te bezichtigen. Die tentoonstelling laat zien hoe het landschap om ons heen veranderde door de komst van de grote fabrieken. Honderd jaar geleden waren er tuinderijen, bossen en duinen. En veel minder huizen en fabrieksgebouwen. Met fotoviewers kan men dit met eigen ogen zien.

Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf aan de slag: er zijn natuurkundige proefjes, men gaat knutselen en de kinderen kunnen op de foto als echte onderzoekers.

De middag is voor kinderen van 6 – 12 jaar. Tijd, plaats en prijs
Om kwart over een gaan de deuren van het museum open. De kindermiddag start om half twee en eindigt rond half vier. De kosten zijn € 5,- euro, inclusief een drankje en een herinnering aan de middag.

Ouder en/of verzorgers welkom
De kinderen mogen hun ouders of verzorgers meenemen. Een van hen mag ook helpen bij alles. Komen er meer mensen mee dan kunnen die het museum bekijken. En natuurlijk mogen zij de kinderen op de foto zetten als ze lekker bezig zijn.

Snel aanmelden
Er is deze middag plaats voor maximaal 20 kinderen. Meld je daarom zo snel mogelijk aan. Aanmelding via: [email protected] Graag vermelden: Naam (voor en achternaam) en geboortedatum

Het adres van Museum Kennemerland: Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein)

Reacties