Ze komen er weer aan: de Bouwsteden Broekpolder en Meerestein

Foto: Wim Meijer Fotografie

Beverwijk krijgt er in de laatste week van de zomervakantie weer een aantal wijken bij, opgebouwd in vier dagen. Geen sloppenwijken, maar de mooiste bouwwerken van de regio.

Leg spijkers, sloophout, hamers, zagen, een hoop enthousiaste vrijwilligers bij elkaar op één plek, zet er vanuit Stichting Welzijn Beverwijk een enthousiaste coördinatie en ondersteuning op, en voilá, je hebt Bouwstad 2018. De werkelijkheid ligt echter iets genuanceerder.

Voorbereiding
Vanaf medio januari jl. zijn de vrijwilligers met ondersteuning van de kinderwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk al druk bezig met de voorbereiding, planning en organisatie van dit evenement. Het regelen van de locaties, benaderen van bewoners en omliggende bedrijven voor sponsoring en/of ondersteuning, het aanvragen van vergunningen bij de gemeente, het regelen van 360 M3 hout, het versturen van flyers en posters naar alle basisscholen in de regio, EHBO, toiletten, rijplaten, overleg met brandweer en politie en nog veel meer komt erbij kijken om zo’n grootschalige activiteit op te zetten. Máár… dan heb je ook wel een reuze evenement voor kinderen uit groep 3 t/m 8.Wanneer en waar?
Dit evenement vindt plaats van maandag 27 t/m donderdag 30 augustus a.s. op twee locaties. Het thema voor Bouwstad Broekpolder op de Vlaskamp is nog even geheim. Bouwstad Meerestein naast Dansschool La Passe aan de Kingsford Smithstraat te Beverwijk heeft als thema Bouwstad Beweegt!

Kaartverkoop
Kaarten voor Bouwstad Meerestein zijn vanaf 9 juli a.s. te koop in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 te Beverwijk en in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur. Een weekkaart kost €10,-.
De kaartverkoop voor Bouwstad Broekpolder geschiedt dit jaar digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen