Reddingsbrigade Wijk aan Zee kan strand nauwelijks bereiken door geparkeerde auto’s

Foto: Wim Meijer Fotografie

De KNRM gaat in gesprek met burgemeester Martijn Smit van de gemeente Beverwijk na het zoveelste incident met foutparkeerders op de strandopgang van Wijk aan Zee. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juli moest de reddingmaatschappij uitrukken voor een melding op zee, maar werd ze weer gehinderd door een geparkeerde auto.

“We konden ternauwernood het strand bereiken”, zegt woordvoerder Peter Messchendorp van het KNRM-station aan NH Nieuws. Uiteindelijk bleek het onbekende object in het water een boei van een visser te zijn en kon de KNRM weer terug naar de basis. “Gelukkig was het nu geen levensbedreigende situatie, maar voor hetzelfde geld was het wel spoed.”

De eigenaren van de auto liepen nog in de buurt. “Het waren drie jonge mensen. We hebben ze aangesproken op hun gedrag. Ze gaven aan geen bord te hebben gezien, hoewel het er vol staat met verbodsborden. Uiteindelijk zijn ze weggegaan, maar ze beseften niet wat voor problemen ze hebben veroorzaakt.”

NH Nieuws besteedde vorige week al aandacht aan het probleem. Door toenemende parkeerdruk komt het steeds vaker voor dat foutparkeerders op de uitrit van de KNRM gaan staan.

Kijk voor het complete verhaal op NH Nieuws

Reacties