Nadat u deze locatie heeft bezocht kunt u weer ‘bergen verzetten’

In zijn column op Nieuws.nl neemt Charles Duijff zijn lezers in vogelvlucht mee naar bijzondere plekjes in Nederland, vaak minder bekend,maar een bezoekje dubbel en dwars waard. Vandaag ‘landt’ hij bij Ampies Berg in ’t Harde.

Nadat u deze locatie heeft bezocht kunt u weer ‘bergen verzetten’
(door: Charles Duijff)

Op vakantie naar een ver land klinkt best aantrekkelijk, maar ook Nederland heeft zoveel moois te bieden! Wie van de natuur houdt zal genieten van de foto’s en filmbeelden in dit artikel. Tuinliefhebbers opgelet!

Ampies Berg bevindt zich in ’t Harde. ’t Zal je tuin maar zijn! Wie houdt van tuinieren en ieder seizoen iets bijzonders wil maken van de eigen tuin zal veel inspiratie opdoen bij een bezoek aan ‘this magnificent garden’ Maar liefhebbers van flora in het algemeen zullen volop genieten. Woont u in Kennemerland, de IJmond of in Alkmaar ? Dan bent u respectievelijk zo’n 110 tot 130 km verwijderd van een waar paradijsje. U kunt kiezen voor een zuidelijke route via Hoevelaken of noordelijk via Enkhuizen en dan de dijk naar Harderwijk. Dat maakt qua afstand niet veel verschil. De noordelijke route is doorgaans wat rustiger.  (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting)De contact- en adresgegevens (route), entreekosten en openingstijden treft u op de website waarvan u onderstaand een link vindt. Ter plaatse is gratis parkeergelegenheid. Deze tuin is gecreëerd in ‘bergvorm’ waardoor ook prachtige beekjes en watervallen mogelijk werden. Rond kerst wordt deze tuin prachtig verlicht. Ik denk dat de beheerders van de Keukenhof dit graag op hun terrein zouden aantreffen. Lees meer over het ontstaan op de website (nogmaals link onderaan).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen