Column van de Dag: Milieuactiviste in wording

Foto: Joost Weddepohl

Vandaag de eerste column van Reva Beek, die zich met liefde hard maakt voor die ene planeet waar we het met z’n allen mee moeten doen, maar ook ziet dat er nog heel wat moet gebeuren willen we die planeet verantwoord doorgeven aan volgende generaties.

Milieuactiviste in wording

Hallo, mijn naam is Reva Beek, ik ben 40 jaar en ik woon in Amsterdam West samen met mijn 8 jarige zoon Nilo en onze twee woestijnmuizen. Wanneer Nilo op school zit, ben ik werkzaam op een modellenbureau als operational manager maar in mijn vrije tijd ben ik milieuactiviste, althans dat heb ik mij dus kort geleden voorgenomen.

Ik twijfelde eerst nog wel een beetje want wanneer mag je jezelf dan eigenlijk zo noemen?

Nou, even Wikipedia vragen en volgens Wiki ben je een milieuactivist wanneer je bewust politiek handelt ter verdediging van de leefwereld. Nou dat doe ik, ten minste daar ben ik dus druk mee bezig.

Wikipedia schrijft overigens ook dat volgens sommige mensen milieuactivisme een slecht imago heeft omdat het milieuproblemen zou overdrijven en milieu teveel boven andere zaken, zoals economie, zou plaatsen. Oh my God, overdrijven, really? Wat is Wikipedia vreselijk om je dood te schamen achterhaald, Jezus mina. Als iets belangrijk is, dan is het wel dat we met z’n allen een heel stuk harder ons best gaan doen. Dat zou nu toch wel een beetje duidelijk moeten worden!

Jammer genoeg is bij de meeste mensen de urgentie nog verre van doorgedrongen en dat is best wel kut, omdat we echt maar één planeet hebben waar we het mee moeten doen. En oh ja, niet te vergeten, onze kinderen en hùn kinderen, etc.

Dus vandaar dan hier mijn pleidooi voor milieuactivisme. Want wat er namelijk zo leuk aan is, je hoeft er helemaal geen opleiding voor te doen of werkervaring voor te hebben. Je kan gewoon zo van de één op de andere dag het roer omgooien en je inzetten voor een betere wereld en dat kan ook nog eens op ontelbaar veel manieren.

Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet maakt het verschil.

(foto: Joost Weddepohl)

Reacties