Zeestraat even ‘’centrum van Beverwijk’ tijdens ringsteken

Wist het Beverwijkse publiek aan het begin van de woensdagavond nog maar moeizaam de weg te vinden naar de Breestraat voor de start van de Wielerronde, in de Zeestraat was het ‘andere koek’.

Over de volle lengte van de Zeestraat, van de Baanstraat tot de Moensstraat, stond het publiek aan twee kanten van de weg achter de hekken om wederom getuige te zijn van het traditionele ringsteken.Hoofdrol voor paarden
Paarden en feestweken, ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jarenlang vormen het ringsteken en de harddraverijen de absolute highlights van het Beverwijks meerdaagse feestje. Gaat ’t bij de harddraverij puur om de snelheid om van A naar B te komen, bij het ringsteken is het allemaal wat subtieler.

Daarbij is het de bedoeling dat iemand vanaf een zogenaamde ‘aanspanning’ (koetsje of rijtuig met berijder en medepassagier(s) getrokken door span van twee of meer paarden) met een lans zoveel mogelijk ringen ‘steekt’. Per ronde kunnen drie ringen worden gestoken. En ja, wie op het eind van de avond de meeste ringen heeft gestoken casht ‘eeuwige Beverwijkse roem’.Succesformule
Speel dit spelletje met zowel indrukwekkende paarden als met vertederend kleine (en eigenwijze) pony’s en omlijst dit alles met de nodige folklore, waarbij zowel de juryleden als burgemeester en wethouders meegaan in de folkloristische uitstraling, en je hebt een formule die ieder jaar opnieuw blijkt te werken. Gisteren was dat niet anders. Prachtige paarden, vrolijke gezichten, kortom: Beverwijk op z’n best.

Beeldimpressie
Nieuws.nl was ook in de Zeestraat aanwezig en maakte een uitgebreide beeldimpressie. Klik op de hoofdfoto voor de filmimpressie en klik op de foto’s hieronder voor grotere (downloadbare) afbeeldingen.

Reacties