Lindsey Pegram wint met Eliot Charisma overtuigend kortebaandraverij op regenachtige nieuwe ‘Bree’.

Meningen sterk verdeeld: Nieuwe ‘Bree’ tijdens kortebaandraverij minder gezellig dan voorheen, of… kwam ’t gewoon door de regen?

Een beetje wisselende stemming gisteren op de Breestraat tijdens de (als ik goed heb geteld) 97e kortebaandraverijen van Beverwijk. Wisselend, sowieso door de regen, die soms harder, soms minder hard en soms ook niet het deelnemersveld pestte. Maar ook omdat de doorgewinterde Beverwijkse kortebaan-fans moesten wennen aan de nieuwe entourage op de ‘Bree’.

‘Waar moet het publiek staan als het écht druk is?’

“Nu is het door de regen het niet zo druk als andere jaren, maar hoe moet ’t als het stralend weer is? Waar moeten de mensen dan staan?”  Het is een mening die regelmatig langs de baan te horen was en waarmee werd gedoeld op het grote aantal dranghekken dat was geplaatst in combinatie met gespannen rode linten. Deze waren allereerst natuurlijk nodig om het publiek van de voorbijrazende sulky’s te scheiden, maar ook om de nog jonge beplanting in de Breestraat te beschermen.“Ik vind ’t prima dat ze de beplanting afschermen. Toch zonde als alles in 1 dag wordt platgetrapt”, aldus een van de toeschouwers. “Daarbij, je kunt toch moeilijk de hele indeling van de Breestraat afstemmen op één dag  draverijen”.

Minder toeschouwers, minder opbrengst
Dat het weer van invloed was op het aantal toeschouwers was duidelijk, en kwam ook tot uiting in de totaalopbrengst bij de totalisator die met 54.414,50 euro ongeveer 4.000 euro lager uitviel dan vorig jaar.Lindsey Pegram
Wie zich overigens geen enkele last bleken te ondervinden van regen of een ‘gewijzigde Bree’ waren de paarden en de pikeurs. De 24 combinaties zorgden voor een boeiende strijd waarbij uiteindelijk Lindsey Pegram met Eliot Charisma is winnaars uit de bus kwamen.
Door de overwinning staat Lindsey Pegram nu alleen aan de leiding in het pikeursklassement en de Rabobank IJmond pikeursprijs (de prijs voor de meest succesvolle pikeur in IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk) De beslissing valt dus op 6 september tijdens de kortebaandraverij op de Marquettelaan in Heemskerk.

En wat de Breestraat betreft: dankzij de hekken kan het nieuwe groen weer een heel jaar groter groeien en ziet alles er volgend jaar nòg gezelliger uit.

Hieronder nog een kleine foto-impressie van de harddraverijen in Beverwijk

Reacties