IJmonders vieren 100 jaar staal met eigen hitsingle ‘In de IJmond’

Onder de naam Dutch Steel Singers hebben personeelsleden van Tata Steel deze week een lied uitgebracht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

(bron: NH Nieuws)

In september wordt er in de IJmond groots uitgepakt met het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Hoogovens met tal van evenementen en optredens. Om de sfeer er nu alvast in te brengen, hebben medewerkers van TATA Steel alvast een muzikale ode aan het bedrijf uitgebracht.

Onder de naam Dutch Steel Singers hebben personeelsleden van de staalgigant deze week het aanstekelijke nummer ‘In de IJmond’ opgenomen. In het nummer, op de welbekende melodie van ‘In the Navy’ van The Village People (1979) bezingen zij hun liefde voor het bedrijf en voor de regio.

De medewerkers knipogen in het nummer naar de fusies die spelen rondom het bedrijf: ‘Wij bestaan nu 100 jaar, we zijn nog lang niet klaar, een andere naam is geen bezwaar.’

Trots
Dat de trots van het nummer afspat, mag geen verrassing heten. Met zinnen als ‘Ons staal is altijd megasterk’ benadrukken de zangers hun liefde voor de hoogovens nogmaals.

Reacties