Kindermiddag over roofvogels bij het Koetshuijs in Heemskerk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Woensdagmiddag 5 september vertelt valkenier Martin Doderer van alles over roofvogels in het Koetshuijs bij kasteel Assumburg in Heemskerk.

Roofvogels
Deze middag kunnen kinderen meer te weten komen over verschillende soorten roofvogels, hun gedrag, uiterlijke kenmerken en eetgewoonten. Er zijn echte roofvogels aanwezig wat de middag extra spannend maakt. Ook gaan de kinderen met de valkenier braakballen van uilen uitpluizen om te zien wat zij eten.

Aanmelden
De roofvogels hebben een rustige omgeving nodig, daarom worden de kinderen verdeeld in twee groepen. De ene groep start met kennismaken met de roofvogels en de groep start met het uitpluizen van braakballen. Later word er geruild.

De rondes zijn ingedeeld van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Deze middag zijn er per rond de 30 plaatsen beschikbaar. Vooraf aanmelden via [email protected] onder vermelding van  naam en telefoonnummer is noodzakelijk. Men ontvangt een bevestiging van deelname. Deelname is gratis!

Professioneel valkenier
Martin Doderer werkt sinds zijn jeugd met roofvogels en is sinds 2009 professioneel valkenier. Al zijn vogels zijn “rescue-vogels”; vogels die na verwaarlozing door Martin zijn opgevangen. Martin geeft alleen educatieve kleinschalige lezingen.

NME Heemskerk
NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie kijk op www.nmeijmond.nl of neem contact op via [email protected].

Reacties