Bibliotheek IJmond-Noord komt met plaatjesabum BeverWijkaanZee

Foto: Bibliotheek IJmond-Noord

De Verkade-albums van weleer krijgen follow-up in de vorm van door Bibliotheek IJmond-Noord en Stichting Nieuwe Gracht Producties uitgegeven plaatjesalbum BeverWIJKaanZee

(bron: Bibliotheek IJmond-Noord)

Plaatjes sparen voor in een speciaal album, het niet zeker niet nieuw. Nog sterker, het principe is al meer dan een eeuw oud. De bekendste plaatjesalbums zijn ongetwijfeld die van Verkade. Tussen 1903 en 1995 werden er maar liefst 35 uitgegeven. Je zou kunnen zeggen: “Wie is er niet groot mee geworden?”

Spaar Heemskerk
Maar ook in de IJmond is het fenomeen ‘plaatjesalbum’ niet nieuw. In 2012 kwam Bibliotheek IJmond-Noord al met het album (en de bijbehorende plaatjes) ‘Spaar Heemskerk’.  Het werd een enorm succes. En daarom is nu besloten om nu ook ‘Spaar BeverWIJKaanZee uit te brengen. Een album dat een originele blik biedt in de tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Beverwijk en Wijk aan Zee, van kust tot meubelboulevard, van kermis tot strandfeest, over personen, gebeurtenissen en monumenten.

Spaar BeverWijkaanZee verschijnt eind november maar kan nu al worden besteld
Het album Spaar BeverWijkaanZee is samengesteld en wordt uitgegeven door Bibliotheek IJmond Noord en Stichting Nieuwe Gracht Producties, in samenwerking met vele boeiende Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs.

Het album is vanaf eind november verkrijgbaar bij Bibliotheek IJmond Noord  à 15 euro per verzamelboek en wordt in een kleine oplage in full color gedrukt. De plaatjes (150 stuks; 1×30; 6×20) verschijnen in 2018/2019 gedurende zes maanden elke eerste werkdag van de maand en zijn eveneens verkrijgbaar bij Bibliotheek IJmond Noord, in envelopjes van twintig plaatjes à twee euro.

Spaar BeverWijkaanZee is wel al online te bestellen. Dat kan via Bestel hier BeverWIJKaanZee. Ook is het mogelijk om het album te bestellen en af te rekenen bij de klantenservice in de bibliotheek. Wie vóór 1 oktober 2018 het verzamelalbum bestelt ontvangt de eerste dertig plaatjes gratis.

Presentatie
Spaar BeverWijkaanZee wordt in een speciale Pyjama-Camping-Bieb-Nacht 16 november in de bibliotheek gepresenteerd. Nadere informatie over deze presentatie volgt.

Reacties